Primarul din Oradea încurajează românii din Diaspora să se întoarcă în țară: A pregătit terenuri unde se pot muta

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un primar din România încurajează românii din Diaspora să se întoarcă în țară: A pregătit terenuri unde se pot muta
Un primar din România încurajează românii din Diaspora să se întoarcă în țară: A pregătit terenuri unde se pot muta

Primăria Orașului Oradea în România a luat o inițiativă îndrăzneață pentru a încuraja românii din Diaspora să se întoarcă acasă. 

Având în vedere numărul de locuitori în creștere care aleg să plece în străinătate în căutarea unor oportunități mai bune, primarul Octavian Haragoș a pregătit o ofertă tentantă: o întreagă stradă pentru cei ce doresc să construiască o casă în orașul lor natal.

Într-un demers fără precedent, Primăria Oradea oferă românilor din Diaspora posibilitatea de a dobândi în concesiune un teren pe care să-și ridice o locuință, contra unei taxe modeste de 12.500 de lei pe an. Această ofertă este deschisă tuturor românilor din Diaspora, nu doar celor care sunt originari din Oradea.

"Primăria are în vedere în primă fază să scoată la licitație 10 parcele a câte 500 de mp2 fiecare. Prețul inițial este 25,5 lei pe m2 pe an. Doritorii care se pot înscrie la licitație trebuie să garanteze că au locuit ultimii 5 ani în străinătate și că au avut o activitate din care au obținut venituri", a spus Octavian Haragoș, primarul orașului Oradea conform Antena 3 CNN.

Cu o suprafață totală de 7.000 de metri pătrați, strada este pregătită să primească acei români care doresc să-și reconstruiască legăturile cu țara lor de origine.

 

Condițiile pentru a putea licita nu sunt ușoare

 

Doritorii trebuie să demonstreze că au locuit în străinătate în ultimii 5 ani și că au avut o activitate remunerată. Aceste cerințe ar urma să garanteze că cei care primesc aceste terenuri sunt persoane active, capabile să contribuie la dezvoltarea comunității locale.

Cu toate acestea, reacțiile la această inițiativă sunt mixte. Localnicii sunt sceptici cu privire la succesul planului. Unii consideră că cei din Diaspora nu vor fi atrași să revină în țară, mai ales dacă perspectivele de angajare și veniturile sunt limitate.

Până în prezent, 22 de români din Diaspora au exprimat interesul de a participa la licitație pentru obținerea unui astfel de teren. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel