Prima țară care își închide TOTAL granițele după apariția mutației coronavirusului

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Teama de mutația suferită de coronavirus determină statele să ia măsuri dure pentru a-și proteja cetățenii și sistemul de sănătate. 

Israelul a anunțat că își va închide granițele ca urmare a descoperirii noii tulpini de coronavirus. Este prima țară care ia o astfel de decizie drastică.

Israelul a fost una dintre cele mai afectate țări în primul val al infecției de coronavirus, cu o rată uriașă de infectări, astfel că decizia vine pentru a nu se repeta problemele majore din urmă cu câteva luni. 

Răspândirea rapidă a unei noi variante de coronavirus a fost motivul introduicerii unor reguli stricte de nivelul patru pentru milioane de oameni, de Crăciun, în Anglia, Scoția și Țara Galilor, în timp ce alte țări interzic călătoriile spre Marea Britanie, comenteză BBC.

De ce cauzează îngrijorare această variantă? Pentru că înlocuiește rapid alte versiuni ale virusului și suferă mutații care afectează părți importante ale acestuia, unele dintre mutații ducând, conform studiilor de laborator, la creșterea capacității virusului de a infecta.

Noile tulpini pot părea mai frecvente pur și simplu prin faptul că se află la locul potrivit la momentul potrivit, cum ar fi Londra, care a avut doar de restricții de nivelul doi până de curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel