PRIMA REACȚIE a IGSU după FILMAREA SECRETĂ din Colectiv: „Nu am ascuns imaginile!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Colonelul Cristian Radu, prim-adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, susține, astăzi, faptul că nu a ascuns imaginile filmate cu intervenția la clubul Colectiv de acum patru ani, pentru că astfel de filmări sunt furnizate organelor abilitate doar la cerere.

„Nu dăm niciodată, din oficiu, imagini care pot avea impact emoțional major asupra populației. Nu am făcut asta niciodată”, a afirmat Radu în conferința de presă convocată după ce Libertatea a făcut public filmul realizat de popieri la Colectiv.

Citește și VIDEO. Filmarea SECRETĂ de la Colectiv a fost făcută PUBLICĂ de presă după patru ani

„Nu am ordonat nimănui (ascunderea lor), vor fi puse la dispoziția oricărei instituții care solicită acest lucru, ele nefiind în niciun fel viciate”, a adăugat acesta.

Oficialul IGSU a susținut că imaginile nu au fost furnizate corpului de control al premierului Dacian Cioloș pentru că „imaginile nu au fost cerute punctual în acea solicitare” a corpului de control.

Citește și Parchetul General: „NU am avut la dosarul Colectiv ÎNREGISTRAREA video publicată astăzi. Am CERUT-O!"

El a spus că patru-cinci oameni din IGSU au văzut aceste imagini, adăugând că "nu difuzăm imagini pentru vizualizări".

Întrebat decă în urma acestor imagini își dă cineva demisia și dacă își reproșează ceva, Cristian Radu a răspuns: „Amploarea intervenției în cazul Colectiv a fost una fără precedent. Procedural, nu am identificat aspecte care să arate încălcări ale procedurii de intervenție. Repet, nu am ascuns nimănui aceste imagini, nu se furnizează din oficiu astfel de imagini. Nu a fost o decizie în acest sens, să nu difuzăm acele imagini”.

Citește și Raed Arafat, despre IMAGINILE din Colectiv care ar fi fost ASCUNSE: „Este o denigrare!"

Colonelul Cristian Radu a spus și că nu l-a informat Raed Arafat despre film, confirmând declarația secretarului de stat, care a susținut că nu a știut despre el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel