PREZIDENŢIALE. Băsescu: "Iohannis intră GARANTAT în turul doi. Dăncilă TREBUIE să candideze"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Traian Băsescu face câteva previziuni privind potenţialii candidaţi la alegerile prezidenţiale şi şansele acestora. Singurul pe care îl vede "garantat" în turul doi este Klaus Iohannis. Din partea PSD, Traian Băsescu este de părere că trebuie să candideze Viorica Dăncilă, "fie că îi place sau nu". Cât despre un candidat comun al coaliţiei PSD-ALDE plus Pro România nu ar avea şanse pentru că, spune fostul preşedinte, "stânga nu va câștiga niciodată președinția în România".

Traian Băsescu susţine că Viorica Dăncilă are cele mai mari şanse să intre în turul doi dintre toţi posibilii candidaţi ai PSD, fiind cea mai susţinută de partid.

"Dar are șanse Firea sau Teodorovici? Dacă are cineva șanse, este cel care este cel mai puternic susținut din interiorul partidului. Or alegerile de la Congres a arătat că doamna Dăncilă este cea mai susținută, mai ales că a fost o desemnare în condiții de concurență. Doamna Dăncilă va trebui să candideze, îi place sau nu îi place lucrul acesta, pentru că tot ea e plătitor al neintrării în turul doi", a spus Traian Băsescu, la România TV.

 

Traian Băsescu: Klaus Iohannis intră sigur în turul doi

 

Fostul preşedinte spune că actualul şef al statului este singurul care are şanse sigure să intre în al doilea tur.

"Nu există nicio variantă în care Iohannis să nu intre în turul doi. Nu e posibil așa ceva. Klaus Iohannis este singurul care în mod garantat intră în turul doi. Marea problemă este cu cine intră. Spre exemplu, Iohannis ar avea mandatul al doilea garantat dacă intră în turul doi cu doamna Dăncilă, cu reprezentatul PSD. De ce? Pentru că în turul doi electoratul USR l-ar vota pe Iohannis. Dacă intră cu Barna, în turul doi electoratul PSD va vota cu Barna sau cu Cioloș și nu cu Iohannis, ceea ce ridică probleme uriașe. După părerea mea, Iohannis trebuie să facă tot ce poate să o aducă pe doamna Dăncilă în turul doi și nu pe Barna sau Cioloș", a mai precizat europarlamentarul PMP.

 

Candidat comun PSD, ALDE Pro România. Băsescu: "Stânga nu va câștiga niciodată"

 

Despre ideea unui candidat comun la prezidențiale din partea Pro România, ALDE și PSD, Traian Băsescu a spus că stânga nu va câștiga niciodată alegerile prezidențiale în România.

"Stânga nu va câștiga niciodată președinția în România, pentru că electoratul de dreapta este majoritar, iar în turul 2 electoratul de dreapta devine solidar cu un candidat, în cazul în care e un candidat de stânga în jurul candidatului de dreapta în competiția electorală. Deci, stânga nu poate câștiga președinția în România. A câștigat-o doar cu Ion Iliescu, care a fost un politician absolut special. Dar nu poate câștiga stânga, orice propunere ar face Victor Ponta și Tăriceanu", a spus Băsescu, precizând că nu știe ce ar putea aduce în plus cei doi față de ultimele alegeri", a mai spus fostul preşedinte, la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel