Președintele SUA, mișcare CHEIE pe final de an. Lege promulgată

Alexandru Ichim |
Data publicării:

Preşedintele Joe Biden a promulgat legea apărării pe anul fiscal 2022.

Preşedintele american Joe Biden a promulgat Legea privind autorizarea în domeniul apărării naţionale (NDAA) pentru anul fiscal 2022, care autorizează cheltuieli pentru apărare în valoare de 770 de miliarde de dolari, a anunţat luni Casa Albă, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Anterior în această lună, Senatul şi Camera Reprezentanţilor au votat covârşitor în favoarea legii.

NDAA este urmărită atent de numeroase entităţi întrucât de şase decenii este adoptată în fiecare an şi tratează o gamă largă de chestiuni.

Creştere cu aproape 5%



Autorizând creşterea cu aproape 5% a cheltuielilor militare comparativ cu anul trecut, NDAA pentru anul fiscal 2022 este un compromis după negocieri intense între democraţii şi republicanii din Congresul SUA, după ce între aceştia au apărut diferende despre politica faţă de China şi Rusia.

Creşterea include majorarea plăţilor cu 2,7% pentru trupele americane şi achiziţii suplimentare pentru Forţele navale şi aeriene.

NDAA include, de asemenea, sumele de 300 de milioane de dolari pentru Iniţiativa de asistenţă pentru securitatea Ucrainei, care furnizează sprijin forţelor armate ucrainene, 4 miliarde de dolari pentru Iniţiativa de apărare europeană (EDI) şi 150 de milioane de dolari pentru cooperarea pentru securitatea în regiunea Baltică.

În privinţa politicii faţă de China, sunt prevăzute 7,1 miliarde de dolari pentru Iniţiativa de descurajare în Pacific şi o declaraţie de sprijin al Congresului pentru apărarea Taiwanului, dar şi interdicţia ca Pentagonul să achiziţioneze produse realizate cu ajutorul muncii forţate din regiunea chineză Xinjiang. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel