Preşedintele Klaus Iohannis, anunţ de ULTIMĂ ORĂ: "Atrag atenţia asupra unui potenţial pericol"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis intervine în scandalul din Coaliție
Klaus Iohannis intervine în scandalul din Coaliție

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declaraţii după şedința de lucru pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19, la care a participat Prim-ministrul României și membri ai Guvernului.

"Tocmai am încheiat o ședință de lucru cu membri ai Guvernului pentru a discuta accelerarea campaniei de vaccinare. Este evident, campania merge bine, maratoanele de vaccinare au fost un succes, dar, pentru a continua nivelul ridicat de vaccinare, trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni.

De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice și construirea României post-pandemice", a precizat preşedintele Klaus Iohannis

 

Klaus Iohannis: "Atrag atenția asupra unui potențial pericol"

 

"Obiectivul campaniei de vaccinare este, pe termen scurt, acela de a reduce numărul îmbolnăvirilor, spitalizărilor și deceselor provocate de COVID-19, iar acest lucru se întâmplă deja. Pe termen mediu, scopul este, bineînțeles, acela de atinge pragul critic de imunitate care să stopeze definitiv transmiterea comunitară a virusului.

Atrag atenția asupra unui potențial pericol, poate nu îndeajuns de bine conștientizat sau explicat. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze.

Este însă o falsă senzație de securitate! Până când nu vom fi imunizați într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat.

Așadar, dragi români, nu ezitați să vă vaccinați!", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

Apel pentru primari

 

Şeful statului a făcut un apel la primari şi la autorităţi locale pentru a sprijini campania de vaccinare în mediul rural.

"Primarii și alte autorități locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acționăm mai intens și în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil.

Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural.

Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis

La ședință au participat Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novák, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel