Preşedintele Italiei a omagiat victimele pandemiei la exact doi ani după imaginile din Bergamo

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Sergio Mattarella, preşedintele Italiei, le-a adus un omagiu victimelor pandemiei de COVID-19, vineri, la exact doi ani după ce imaginile terifiante ce prezentau un număr impresionant de sicrie depuse în faţa clinicilor din oraşul alpin Bergamo au fost difuzate de posturile de televiziune şi au făcut înconjurul lumii, informează DPA.

"Data de 18 martie 2020 va rămâne gravată pentru totdeauna în memoria italienilor", a declarat preşedintele Mattarella, la Roma, cu ocazia unei zile naţionale de comemorare a victimelor pandemiei de coronavirus.

În acea zi, televiziunile italiene au difuzat imagini ce prezentau camioane ale armatei care transportau morţii din Bergamo spre Milano, întrucât morgile locale erau copleşite de numărul mare al victimelor.

"Ne plecăm în faţa memoriei victimelor", a adăugat Sergio Mattarella, în vârstă de 80 de ani, care a fost reales în funcţia de preşedinte al Italiei în luna ianuarie. El le-a adus un omagiu şi oamenilor de ştiinţă, medicilor şi angajaţilor din sectorul sanitar pentru activitatea lor din timpul pandemiei.

Italia încearcă să revină la viaţa obişnuită din perioada pre-pandemică, dar fără să uite lecţiile învăţate din ceea ce s-a întâmplat în această ţară, a adăugat preşedintele italian.

Joi, Guvernul condus de prim-ministrul Mario Draghi a acceptat să relaxeze, în etape, o serie de restricţii adoptate pentru a controla pandemia de COVID-19, după ce actuala stare de urgenţă va expira în data de 31 martie. Italia, la fel ca alte ţări europene, se confruntă în prezent cu o nouă creştere a numărului de infectări provocate de noul coronavirus.

Începând de la 1 aprilie, obligativitatea de prezentare a dovezilor ce atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau un test recent cu rezultat negativ nu va mai fi necesară pentru a avea acces în hoteluri, magazine şi restaurante sau pentru a călători cu transportul public. Autorităţile italiene vor renunţa şi la controalele privind deţinerea acestor documente care permit accesul la evenimente publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel