Preşedintele Iohannis l-a decorat pe sportivul David Popovici cu Ordinul Naţional Steaua României

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat în această seară pe sportivul David Popovici cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de cavaler.

Sportivul a obţinut două medalii de aur la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta, iar la europenele de juniori a cucerit patru medalii de aur şi una de argint.

David Popovici: Sunt convins că suntem doar la început şi avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt, şi anume să facem sportul o prioritate naţională, un ambasador al ţării, pentru că merită şi prin această misiune a noastră să îndemnăm cât mai mulţi copii să aibă o viaţă activă, sănătoasă, să avem o societate educată din punct de vedere sportiv şi care să poată să facă mişcare în condiţii foarte bune, pentru că noi credem că asta va face o lume mult mai bună.

În cadrul ceremoniei desfăşurate la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că sportivul s-a impus ca un simbol al tinerei generaţii de campioni şi a contribuit la afirmarea sportului românesc pe plan internaţional. Şeful statului a atras atenţia ca este nevoie de o stategie clară pentru dezvoltarea infrastructurii sportive, dar şi de implicarea autorităţilor.

„Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi. Fac un apel cât se poate de clar către decidenţi. Implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă. Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde“, a afirmat Klaus Iohannis.

De asemenea, preşedintele României a conferit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de cavaler antrenorului Adrian Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel