Preşedintele francez Emmanuel Macron îşi anulează vizita în Mali

Alexandru Ichim |
Data publicării:

Preşedintele francez Emmanuel Macron trebuia să ajungă vineri în Mali. 

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a anulat vineri vizita pe care urma să o efectueze în Mali pentru a avea o întrevedere cu preşedintele interimar al statului, colonelul Assimi Goita, şi a sărbători Crăciunul cu trupele franceze, decizia fiind luată din cauza crizei provocate de COVID-19, a anunţat preşedinţia franceză, relatează AFP, scrie Agerpres. 

''Această decizie a fost luată pentru a exista o coerenţă între măsurile anunţate la nivel naţional şi agenda internaţională a preşedintelui şi pentru a nu ne expune dispozitivul nostru militar într-un moment de degradare a situaţiei sanitare în metropolă'', a explicat preşedinţia franceză, la încheierea unui consiliu de apărare, care s-a întrunit pentru a examina noi măsuri în faţa celui de-al cincilea val şi a variantei extrem de contagioase Omicron.

CITEȘTE ȘI: Franța. 28 de ani de închisoare pentru zece români: „Asta e, fac parte dintr-o familie de hoți“, scuza unuia dintre învinuiți

 

Zece bărbați, toți de origine română, judecați la Tours, Franța, au fost condamnați, ieri, la pedepse cuprinse între unu și cinci ani de închisoare pentru jafurile comise în aproximativ treizeci de magazine Relay din Franța între mai și iulie 2020.

Toți inculpații au fost găsiți vinovați de furt calificat, precum și de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni. Sentința a fost pronunțată, ieri, după patru ore de deliberări. Instanța penală din Tours a urmat aproape întocmai cererile procuraturii. Cei zece bărbați români, cu vârste cuprinse între 19 și 55 de ani, urmăriți penal pentru spargerea a circa treizeci de magazine Relay din Franța în 2020, au fost condamnați cu toții la pedepse cu închisoarea, cu executare, însoțite de interdicția de a părăsi teritoriul francez timp de zece ani.

Trei dintre bărbați sunt în continuare căutați. Cei doi frați, Gabriel Alexa și Daniel Plugariu, au primit câte cinci ani de închisoare. Eduard Ciornei a fost condamnat la patru ani de închisoare. "Șoferul" Corneliu Ciumașu, Carmelo Lombardo și Vasile Alin Hilițanu, la trei ani. Iulian și Dan, la optsprezece luni. În cele din urmă, Nicușor și Viorel, la câte un an. Dintre aceștia, doar Daniel Plugariu a fost găsit vinovat și de spălare de bani. În total, 28 de ani de închisoare pentru banda de români.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel