Presa străină: Guvernul român încearcă să evite ÎNCHISOAREA pentru o parte dintre membrii săi

[] []

3 ian 2019, 06:36
Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dancila - Guvernul Romaniei
Viorica Dancila - Guvernul Romaniei

Îngrijorările Comisiei Europene faţă de preşedinţia semestrială a UE preluată de România sunt justificate, scrie presa din Belgia. Și asta pentru că puterea de la București vrea să modifice legile justiţiei, proasta gestiune a fondurilor europene dar şi discursul agresiv antieuropean dovedit de foarte mulţi oficiali români. 

 "Guvernul român este concentrat complet pe afacerile de corupţie din sânul guvernării şi încearcă să evite închisoarea, pentru o parte dintre membrii săi. Este singurul lucru de care este interesat în prezent. Aşadar, pot exista îndoieli că afacerile europene vor avea prioritate, în timp ce unele măsuri de pe agenda Guvernului român riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană."

"Obiectivul acestui Guvern este de a impiedica trimiterea la închisoare a unui anumit număr de politicieni sau miniştri, fie că aşteaptă o condamnare, fie că au fost condamnaţi, şi ca atare, să revizuiască sistemul judiciar din România, în afara standardelor UE. Este doar una dintre probleme, printre altele, ca gestionarea fondurilor europene, dar şi faptul că România nu este centrul lumii.", a declarat  Jean-Michel De Waele, profesor de ştiinţe politice pentru digi 24.

 

 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24