Presa din Italia despre Șoșoaca: Un senator antivaccinare, cu masca lui Hannibal Lecter, în ședința Parlamentului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Presa din Italia despre Șoșoaca. Un senator antivaccinare, cu masca lui  Hannibal Lecter, în ședința Parlamentului
Presa din Italia despre Șoșoaca. Un senator antivaccinare, cu masca lui  Hannibal Lecter, în ședința Parlamentului

Cotidianul Periodico Italiano a publicat, azi, un articol, dedicat senatoarei Diana Șoșoacă, după ce aceasta a purtat o botniță de metal la şedinţa solemnă a Parlamentului, consacrată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

"Senatorul român de extremă dreapta Diana  Șoșoacă a încins spiritele, după ce la ultima dezbatere din Parlament, a purtat o botniță, în semn de protest împotriva vaccinării anti Covid. Masca seamănă cu cea purtată de Hannibal Lecter. Iar atitudinea agresivă a Dianei Șoșoacă este a unui politician de extremă-dreapta. Diana Șoșoacă se face remarcată pe internet pentru comportamentu său categoric și neconform în parlament", scriu jurnaliștii de la cotidianul Periodico Italiano.

Fost membru al partidului AUR, Alianța pentru Uniunea Românilor, Diana Șoșoacă este, în prezent, membru al Senatului României.  Senatoarea, avocat de profesie, și-a câștigat popularitatea în 2020 pentru atitudinea sa agresivă împotriva măsurilor restrictive anti-Covid și a vaccinului. În plus, Diana Șoșoacă s-a remarcat și prin atitudinea ei anti-europeană și anti-imigrație, mai scrie presa din Italia. 

 

Atitudinea senatoarei a provocat internauții, scriu jurnaliștii italieni 

 

Ultima dintre „ideile” deputatului extremist a fost să se prezinte, în ședința Parlamentului,  cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter și un costum tradițional. Fotografia a făcut înconjurul internetului, provocând internauții să-și exprime fie susținerea față de Șoșoacă, fie să o condamne.

Au existat foarte multe critici pe rețeaua de socializare, iar utilizatorii s-au plâns de modul în care politicienii stimulează nemulțumirea populației. Sunt și persoane, care au subliniat, că senatoarea s-a făcut cunoscută pentru faptul că a declarat, în repetate rânduri, că vaccinurile ar steriliza populația.

 

Circ cu botnița în Parlament

 

În timpul discursului de la tribuna plenului reunit, îmbrăcată în ie tradițională și batic, Șoșoacă a scos din geantă o botniță din metal pe care și-a pus-o peste gură. „I-am cerut Sfantului Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat, o botniță prin care Constituția, drepturile și libertățile fundamentale au fost anulate de către Parlament, de către Președinte și Guvern și rog aici reprezentantul CCR să aibă mai mult curaj așa cum a avut în Decizia 457/2020, punctul 68, în care a menționat că starea de alertă încalcă statul de drept, este creată artificial și nu există fundament constituțional pentru existența acesteia. Trăiască România liberă, trăiască dreptul la liberă exprimare, jos botnița!”, a declamat Diana Șoșoacă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a solicitat imperios ca toţi participanţii la şedinţa solemnă din Parlament să poarte mască de protecţie. Marcel Ciolacu a făcut solicitarea înainte de discursul pe care l-a susţinut luni în Parlament. ”Cred că nu este nici prima oară şi nu va fi nici ultima oară când am să spun că eu nu susţin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul în primul rând la viaţă. Fiecare decide dacă e bine să se vaccineze sau nu. Vă rog, doamna colegă, să purtaţi mască sau să mă protejaţi să nu mă îmbolnăviţi”, a afirmat Marcel Ciolacu, în deschiderea discursului susţinut la Şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel