Presa din Germania: Jumătate din prostituate sunt ROMÂNCE

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Oficiul de Stat pentru Informații și Tehnologie din Renania de Nord-Westfalia(Regiune prescurtată "RNW") a publicat statistici actuale (la 31 decembrie 2019) despre prostituatele înregistrate conform Legii pentru protecția prostituției (ProstSchG) din NRW, citate de express.de. Conform publicației citate, în această regiune 48% din prostituatele străine sunt românce. În statistici există însă și multe care se declară cetățene germane, multe dintre ele obținând cetățenia în ultimii ani, deși de fapt provin din Estul Europei, așadar procentul ar putea crește substanțial. 

Începând cu 1 iulie 2017, prostituatele au fost obligate să se înregistreze, iar prostituția, în prezent, necesită licență pentru a fi practicată. În anul 2019, aceste procese administrative au fost raportate pentru prima dată la nivel național. 

Mai mult, Oficiul de Stat pentru Informații și Tehnologie scrie: „La sfârșitul anului 2019, 348 de tranzacții de prostituție erau operate cu permisiunea valabilă în conformitate cu legea aplicabilă (ProstSchG). În 300 de cazuri au existat locații de prostituție (de exemplu bordeluri). Agențiile de prostituție au primit 18 permise, iar vehiculele de prostituție 30 de permise. "

 

Prostituatele din Köln: cifrele oficiale

 

Un număr total de 1651 de lucrători sexuali înregistrați au fost numărați la Köln. În statistici, numărul total de prostituate înregistrate a fost, de asemenea, clasificat în funcție de vârstă și naționalitate.

Dintre cei 1651 de lucrători sexuali înregistrați la Köln, 89 au vârste cuprinse între 18 și 21 de ani. Majoritatea prostituatelor au vârste cuprinse între 21 și 45 de ani: 1373. Restul de 189 au 45 de ani sau mai mult.

Din numărul total de 1651 de prostituate din Köln, 445 sunt resortisanți germani. Restul de 1206 lucrători sexuali nu au pașaport german.

 

Câte prostituate românce sunt oficial înregistrate în NRW

 

De asemenea, Oficiul de Stat pentru Informații și Tehnologie a publicat cifrele totale pentru statul Renania de Nord-Westfalia. Există un total de 9472 prostituate înregistrate în stat.

18-20 ani: 58521

29 ani: 395930

39 de ani: 283140

49 ani: 1298

50 ani sau mai mari: 799

Aceasta înseamnă că aproape jumătate din toate prostituatele din NRW au sub 30 de ani (48,0 la sută). 6,2 la sută au sub 20 de ani, restul de 41,8 la sută au între 21 și 29 de ani.

Dintre cele 9472 prostituate înregistrate în NRW, 2202 sunt germane și 7270 nu sunt cetățeni germani. Dintre 7.270 de prostituate străine, majoritatea erau de origine română (48,0 la sută) sau bulgară (16,5 la sută).

 

Protestul prostituatelor la Catedrala din Köln

 

Miercuri (29 iulie) a avut loc o demonstrație a prostituatelor la Catedrala din Köln. Prostituția a fost interzisă din 22 martie din cauza măsurilor de protecție penru Coronavirus. De atunci, niciunei prostituate nu i s-a permis să-și facă treaba.

Manifestări similare împotriva interdicției de a lucra au avut loc și în alte orașe mari germane - precum Berlin sau Hamburg. Statul Renania de Nord-Westfalia decide cât timp interdicția va continua să existe.

Într-un interviu acordat „ Kölnische Rundschau ”, o lucrătoare sexuală din Köln, Nadine K, a declarat:

„Văd esteticienii, care snt foarte aproape de client au voie să lucreze, dar eu nu pot. Plătesc impozite, sunt înregistrată și nu sunt tratată în mod egal acum. Mă simt discriminată. Mă duc pe străzi pentru că vreau să fiu respectată”.

Datorită situației actuale cauzate de pandemia de coronavirus și interdicției asociate de a lucra pentru prostituate, Nadine K. în prezent trebuie să își câștige viața din indemnizația de șomaj.

Acum lucrătorii sexuali vor să atragă atenția asupra situației dificile a comerțului împreună cu Asociația Federală pentru Servicii Erotice și Sexuale și cu centre de consultanță de specialitate din fața catedralei.

 

Prostituția în țările vecine

 

„Solicităm ca prostituția să fie permisă din nou de la 1 septembrie”, spune Johanna Weber, lucrător sexual și purtător de cuvânt al asociației profesionale pentru lucrătorii sexuali, într-un interviu acordat „ Kölnische Rundschau ”. Un concept de igienă (protecția gurii nasului, programări) a fost deja dezvoltat.

În Austria, Elveția, Belgia sau Olanda, munca sexuală este din nou permisă - în conformitate cu conceptele de igienă specifice fiecărei țări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel