Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  Preotul paroh Răzvan Ionescu, prodecan la Paris, totul despre rolul Bisericii în educație 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Preotul paroh Răzvan Ionescu, prodecan al Centrului Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloaie de la Paris, este invitatul StiriDiaspora.ro în cadrul campaniei "Apel la Educație". 

Părintele Răzvan Ionescu este preot paroh al parohiei ortodoxe române „Sfânta Parascheva – Sfânta Genoveva” (Biserica Saint Sulpice), Paris, consilier permanent în Mitropolia Ortodoxă Română pentru Europa Occidentală și Meridională (Departament „Teologie și Știință”) și prodecan al Centrului Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae (Teologie, Spiritualitate, Cultură) din Paris. 

Licență și studii aprofundate în Inginerie Electrică, la Universitatea Politehnică din București. Masterat în Inginerie Medicală (București). Licență de Teologie Pastorală la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Doctor în Inginerie Biomedicală (teză în cotutelă între Université de Technologie de Compiègne, Franța și Universitatea Politehnică, București – 2002). Masterat în Teologie la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint Serge”, Paris. Doctor în Teologie Ortodoxă, cu o teză privind relația între Teologia Ortodoxă și Științe (Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint Serge”, Paris).

Emisiunea face parte din campania "Apel la Educație", un proiect care își propune să stimuleze interesul românilor aflați în afara granițelor țării pentru studii de limba română, pentru păstrarea valorilor și tradițiilor naționale.

Românii plecați în străinătate trebuie să se simtă acasă, indiferent unde au ales să locuiască. Tinerele generații de români au nevoie să cunoască elemente de limbă, civilizație și cultură românească indiferent că se află pe teritorul țării mamă sau în străinătate.  

 

Emisiunea a fost difuzată pe StiriDiaspora.ro, DCNews.ro și DCNewsTV.ro și pe paginile de socializare ale publicațiilor, joi, 17 noiembrie, începând cu ora 16:00, ora României. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel