Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  Mioara Moraru, președinte Asociația culturală româno-italiană Propatria, despre excelență și tradiție

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Mioara Moraru, Asociația culturală româno-italiană Propatria, vorbește vineri, 25 noiembrie, începând cu ora 20:00 la StiriDiaspora.ro despre educație, cultură și despre păstrarea identității românilor stabiliți în Italia. 

Comunitatea românilor din Italia este una dintre cele mai importante din lume, păstrarea identității fiind un demers din ce în ce mai complicat. Mioara Moraru, președintele Asociației culturală româno-italiană Propatria, va discuta cu jurnalistul Bogdan Bolojan, în cadrul campaniei "Apel la Educație", despre păstrarea și afirmarea identității lingvistice a românilor din Italia și formarea unei generații care să reprezinte țara noastră și interesele românești peste hotare. 

Emisiunea va fi difuzată vineri, 25 noiembrie, pe StiriDiaspora.ro, pe DCNews și DCNewsTV și pe paginile de Youtube și Facebook ale publicațiilor, începând cu ora 20:00.

VIDEO

 

Românii din Italia - Statistici, asociații și informații oficiale

 

Comunitatea românească din Italia numără aproximativ 1.200.000 de cetățeni români rezidenți, fiind cea mai numeroasă comunitate străină din Italia. Cea mai mare preponderență a comunității românești este în regiunile centrale și de nord, fiind concentrată în regiunea Lazio, cu zona metropolitană a Romei.

Majoritatea românilor lucrează în sectorul serviciilor (peste jumătate din numărul românilor rezidenți în Italia), în industrie și agricultură. În ultimii ani s-a remarcat o creștere a activității antreprenoriale a cetățenilor români, aceștia orientându-se preponderent spre domeniul construcțiilor. Cetățenii români care trăiesc pe teritoriul Peninsulei sunt, în general, bine integrați în societatea gazdă, fapt datorat și originii comune a limbilor și apartenenței la aceleași tradiții spirituale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel