Premierului Australiei, după decizia în cazul Djokovic: „Australienii au făcut multe sacrificii... ce trebuie protejate”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

La două ore după ce Tribunalul Federal din Melbourne a decis expulzarea lui Novak Djokovic din Australia, a venit și reacția Primului Ministru al Australiei, Scott Morrison, și a Ministrului Imigrației, Alex Hawke, care au dat publicității câte o declarație.

„Curtea Federală a Australiei a decis în unanimitate să respingă cererea de control judiciar a domnului Novak Djokovic, care a încercat să conteste decizia ministrului imigrației de a-i anula viza.

Această decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, de siguranță și de ordine publică, pe baza faptului că era în interesul public să facă acest lucru. Salut decizia de a ne menține frontierele puternice și de a păstra siguranța australienilor.”, a scris Morrison în deschiderea declarației sale.

„După cum am spus vineri, australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.

În timpul pandemiei, împreună am obținut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, cele mai puternice economii și cele mai ridicate rate de vaccinare din lume. Granițele puternice sunt fundamentale pentru modul de viață australian, la fel ca și statul de drept.”, a mai spus premierul.

Premierului Australiei, după decizia în cazul Djokovic

 

Acesta a reiterat că guvernul australian „a înțeles întotdeauna acest lucru și a fost pregătit să ia deciziile și acțiunile necesare pentru a proteja integritatea frontierelor.”

„Mulțumesc Curții pentru atenția promptă acordată acestor probleme și pentru răbdarea tuturor celor implicați în timp ce am lucrat pentru a rezolva această problemă. Acum este timpul să ne ocupăm de Australian Open și să ne bucurăm din nou de tenis în timpul verii.”

O altă reacție promptă a avut și ministrul imigrației, Alex Hawke, care a comentat într-o declarație de presă decizia în cazul Djokovic.

„Salut decizia unanimă de astăzi a Curții Federale a Australiei, care a confirmat decizia mea de a-mi exercita puterea, în temeiul Legii privind migrația, de a anula viza domnului Novak Djokovic în interes public.”, a scris Hawke.

„Politicile solide de protecție a frontierelor din Australia ne-au menținut în siguranță în timpul pandemiei, ceea ce a dus la una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, la cea mai puternică redresare economică și la cele mai ridicate rate de vaccinare din lume. Politicile puternice de protecție a frontierelor sunt, de asemenea, fundamentale pentru a proteja coeziunea socială a Australiei, care continuă să se consolideze în ciuda pandemiei.”, a mai declarat cel care a luat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic.

La fel ca Premierul Morrison și ministrul Hawke a folosit același argument al protejării sacrificiilor australienilor:

„Australienii au făcut mari sacrificii pentru a ajunge în acest punct, iar guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze această poziție, așa cum așteaptă poporul australian.

Până în prezent, în Australia au fost administrate aproximativ 43 de milioane de doze de vaccinare și peste 91,6% dintre australienii cu vârsta de 16 ani și peste sunt complet vaccinați.

În consecință, Australia a putut începe o redeschidere pas cu pas și în siguranță a frontierei sale internaționale, ca urmare a acestui program de vaccinare de succes.”

Australian Open începe luni dimineața, cu primele meciuri de pe tablorile principale, la masculin și feminin, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel