Premierul italian Conte: „Anul școlar va începe pe 14 septembrie. Întoarcerea elevilor va avea loc în siguranță”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

După o şedinţă comună cu ministrul Educaţie, prim-ministrul Giuseppe Conte a precizat că anul şcolar va începe luni, 14 septembrie, în condiţii de siguranţă. Cu toate acestea, șapte regiuni au devansat data de începere. 

 

„Anul școlar va începe tradiţional pe 14 septembrie. Întoarcerea va avea loc în deplină siguranță”, a spus Conte. Acesta exclude un nou blocaj și continuat: „Suntem siguri că vor exista focare în şcoli, dar suntem gata să le facem față”.

Potrivit şefului Guvernului italian, elevii şi studenţii vor purta măşti de protecţie. Mai mul, a crescut numărul de săli de clasă.  „Una din trei școli a avut cel puțin o intervenție. Au fost create încă 5.177 săli de clasă, iar alte 4.812 au fost mărite. Vor fi în total 160.000 de profesori noi și 77.000 de personal secundar. Elevii vor fi în siguranţă”, spune Conte, citat de repubblica.it.

În interiorul școlii se păstrează purtarea măştii. Când se află în clasă, la o distanță de un metru între colegi de clasă și de doi metri între profesor, masca poate fi scoasă. De asemenea, masca se va purta când se intră şi se iese din şcoală, când se merge la baie, dar şi la cantină. Masca se va scoate doare când se ia masa.

Măștile, oferite gratuit la școală

 

Măștile, a asigurat premierul Conte, vor fi oferite gratuit la școală. Statul va livra 11 milioane de măşti în fiecare zi. Febra se va lua în fiecare dimineață acasă. Dacă copilul prezintă Covid (temperatură peste 37,5 grade, tuse, pierderea mirosului și gustului), părinții vor trebui să-l țină acasă, să anunțe școala și medicul pediatru. Dacă simptomele apar în sala de clasă, instituția se va ocupa de caz în primă instanță. Copilul va fi dus în camera dedicată gestionării cazului și va anunța părinții. Dacă elevul este pozitiv, va fi făcut o anchetă epidemiologică.

În ceea ce priveşte transportul cu autobuzul școlar, acesta trebuie să fie plin până la 80%, în condiţiile dacă ruta durează 15 minute. Elevii trebuie să poarte o mască, chiar și iarna, iar microbuzul va avea ferestrele deschise chiar și iarna. Celor cu simptome Covid li se cere să nu folosească autobuzul școlar. Părinți vor putea lucra de acasă, dacă copilul minor este plasat în carantină.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel