Premierul i-a felicitat pe canotorii români care au participat la Campionatele Europene U23 din Belgia

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă i-a felicitat pe canotorii români care au cucerit nouă medalii duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel, Belgia. 

'Felicitări canotorilor români care au strălucit la Campionatele Europene U23 de la Hazewinkel, Belgia. România conduce clasamentul pe naţiuni! Mulţumită performanţelor obţinute prin munca şi perseverenţa sportivilor şi celor care le-au fost alături, tricolorul românesc este din nou onorat în competiţiile internaţionale. Mulţumiri şi recunoştinţă pentru ce aţi realizat! Mult succes mai departe!', a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Premierul i-a felicitat pe canotorii români care au participat la Campionatele Europene U23 din Belgia

 

România a cucerit 9 medalii, 5 de aur şi 4 de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel (Belgia), în 11 finale. Ţara noastră a participat cu 12 echipaje şi 38 de sportivi la Europenele din Belgia, aintește Agerpres.

Prima medalie de aur a fost obținută la patru plus unu rame masculin, de echipajul compus din Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de Canotaj.

Aur a câștigat și echipajul de patru rame feminin, Estera Vîlceanu, Alina-Maria Balețchi, Manuela Lungu și Geanina Dumitrița Juncănariu.

A treia medalie de aur a fost câștigată de echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Drugă, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș.

2. -imagine fara descriere- (canotaj-fete.jpg)

Medalii de aur au fost obținute și la opt plus unu, feminin (Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Balețchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitrița Juncănariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Șuta și Victoria-Ștefania Petreanu) și masculin (Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu).

Echipajul de patru plus unu rame feminin, compus din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc și Victoria-Ștefania Petreanu, a obținut argint.Argint a câștigat și echipajul de dublu rame masculin, alcătuit din Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu, precum și echipajul de patru rame masculin, Sebastian Timiș, Ionuț Pavel, Constantin-Emanuele Sterea și Iliuță-Leontin Nuțescu.

O medalie de argint au obținut, la dublu vâsle feminin, Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă.

Bilanțul echipajelor românești în finalele de duminică a fost completat de două locuri cinci, la simplu vâsle feminin categorie ușoară (Mariana-Laura Dumitru) și patru vâsle masculin (Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Dumitru-Valentin Bucur și Gheorghe Morar).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel