Prăjitura magică, o rețetă spectaculoasă din ingrediente simple. I se mai spune și desertul zeilor

Prăjitura magică, o rețetă spectaculoasă din ingrediente simple
Prăjitura magică, o rețetă spectaculoasă din ingrediente simple

Prăjitura magică este un desert spectaculos ușor de preparat, fiind formată din trei straturi de consistențe diferite. Este un preparat perfect pentru ocazii speciale sau pentru zilele în care ai musafiri la masă. 

Prăjitura magică este un preparat delicios și spectaculos, făcută din ingrediente simple. Atunci când este gata, cele trei straturi de texturi diferite alcătuiesc o combinație de neuitat.

Rețeta a devenit foarte populară datorită aspectului deosebit atunci când este tăiată. Laptele, untul, ouăle, zahărul și făina se adaugă la aluat într-o succesiune precisă și la anumite temperaturi. Rezultatul este o prăjitură cu aromă de vanilie care vă va surprinde la fiecare îmbucătură.

Primul strat, cel de bază, are o textură solidă și este ușor mai închis la culoare. Al doilea strat este mai mult ca o budincă cremoasă și catifelată. Strat superior este cel al unui chec moale presărat cu zahăr pudră.

Prăjitura magică este ușor de tăiat după ce a stat cel puțin 2 ore la frigider, pentru a permite straturilor să se așeze.

Ingrediente (pentru o tavă de 20x20 cm)

 

- 4 ouă medii

- 150 grame zahăr

- unt 125 grame unt topit rece

- 1 vârf de cuțit de sare

- 1 lingură de extract natural de vanilie

- 1 lingură de apă rece

- 115 grame făină

- 1 linguriță de suc de lămâie

- 500 ml lapte integral cald

- zahăr pudră

Pregătire: cum se face prăjitura magică

 

Se separă albușurile de gălbenușuri în două boluri separate. Se topește untul și se lasă să se răcească complet. Se bat albușurile până devin tari, adăugând sucul de lămâie pentru a le stabiliza imediat ce devin albe.

Se bat gălbenușurile de ou cu zahărul timp de aproximativ 10 minute, pentru a obține un amestec ușor și pufos. Se adaugă apa, extractul de vanilie și sarea. Se încălzește laptele într-o cratiță mică. Adăugați untul rece și continuați să bateți cu telul electric.

Se adaugă treptat făina cernută, în timp ce se bate.

Adăugați laptele fierbinte, nu clocotit, în timp ce continuați să amestecați. Veți obține un fel de aluat lichid.

Încorporați albușurile, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn. Consistența finală va fi destul de lichidă.

Vezi și: Cheesecake New York, un desert american fabulos. E senzație!

Se tapetează o tavă pătrată de 20x20 cm cu hârtie de copt și se toarnă aluatul. Coaceți prăjitura magică la 150° (într-un cuptor static preîncălzit) timp de aproximativ o oră și 20 de minute. Blatul trebuie să fie copt uniform și să aibă o culoare aurie.

Se lasă să se răcească complet la temperatura camerei, apoi se acoperă cu folie de plastic și se lasă să se odihnească în frigider timp de 2 ore.

După acest timp, îl puteți desface și îl puteți tăia în cuburi cu un cuțit neted cu lama umedă.

Înainte de a se servi, prăjitura magică se presară cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Sfaturi pentru un desert perfect

 

Prăjitura magică se păstrează 3-4 zile la frigider, într-un recipient închis ermetic.

Este esențial să se respecte succesiunea în care se adaugă ingredientele și, de asemenea, diferitele temperaturi, astfel încât straturile să se formeze în mod corect. Poate fi congelată întreagă sau în cuburi timp de 1-2 luni.

Puteți face prăjitura magică de cacao înlocuind 20 g de făină cu cacao neîndulcită.

Prăjitura magică, este perfectă pentru ocazii speciale, cum ar fi zilele de naștere sau aniversările.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, atunci cu siguranță îți va plăcea și cea de Tort 7 pahare cu ciocolată.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy