Tort 7 pahare cu ciocolată. Rețeta simplă pentru un desert fabulos

Tort 7 pahare cu ciocolată. Rețeta simplă pentru un desert fabulos
Tort 7 pahare cu ciocolată. Rețeta simplă pentru un desert fabulos

Tortul 7 pahare cu ciocolată este o variantă a tortului clasic 7 pahare potrivită pentru toți iubitorii de torturi de ciocolată. Aceasta este o rețetă foarte rapidă care folosește ca unitate de măsură pentru ingrediente un pahar de 125 grame. 

Tort 7 pahare cu ciocolată este o rețetă potrivită pentru începători și pentru oricine nu vrea să piardă timp cântărind ingredientele. Vă recomandăm să aveți la îndemână cel puțin 2-3 pahare goale și să le păstrați pentru rețete viitoare. 

Această variantă conține iaurt alb clasic, care poate fi înlocuit cu ușurință cu iaurt de soia pentru cei care au probleme de intoleranță la lactoză.

Este important să alegem ciocolată neagră de 60% sau chiar 70%. Dacă folosim ciocolată cu lapte, prăjitura iese prea dulce. Tort 7 pahare cu ciocolată este un desert foarte moale care se servește pudrat cu zahăr sau cu cacao amară. 

Ingrediente pentru o formă de tort de 20-22 cm

 

- 1 pahar de 125 ml de iaurt alb (care va servi ca unitate de măsură pentru toate celelalte ingrediente)

- 1 pahar de ulei de floarea soarelui

- 1 pahar de ciocolată neagră tocată

- 2 pahare de făină 

- 2 pahare zahăr granulat

- ou 3 ouă

- 1 plic de zahăr vanilat

- 1 pliculeț de praf de copt

Tort 7 pahare cu ciocolată. Mod de preparare 

 

Într-o cratiță mică, se amestecă un pahar de ulei de floarea soarelui cu un pahar de ciocolată neagră tocată și se topesc la foc mic, amestecând ocazional cu o spatulă.

Într-un castron, se sparg ouăle și se adaugă cele două pahare de zahăr. Se amestecă cu ajutorul unui mixer manual și se adaugă paharul de iaurt, continuând să se amestece.

Când s-a obținut o consistență limpede și omogenă, se adaugă amestecul de ciocolată și ulei. Se adaugă pliculețul de zahăr vanilat și se amestecă din nou timp de câteva minute.

Se adaugă făina cernută, câte un pahar pe rând, continuând să amestecați. Când este perfect încorporată făina, se adaugă plicul de drojdie.

Este foarte important la acest Tort 7 pahare cu ciocolată ca amestecul să fie bine omogenizat.

Se unge și se tapetează cu făină o formă de copt de 20-22 cm, se toarnă amestecul și se coace la 170° timp de 50 de minute.

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se pudrează cu cacao neîndulcită.

Tortul nostru 7 pahare cu ciocolată este gata să fie servit. 

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă de tort 7 pahare cu ciocolată, te-ar putea interesa și cea de Șarlotă cu lămâie, fără coacere

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy