Prăjitură magică de ciocolată. Un desert incredibil, prin care vei descoperi o aromă inedită

Nicoleta Baciu / 7 dec 2021, 16:55 Salveaza PDF Comentarii
Prăjitură magică de ciocolată. Un desert incredibil, prin care vei descoperi o aromă inedită
Prăjitură magică de ciocolată. Un desert incredibil, prin care vei descoperi o aromă inedită

Dacă ciocolata este desertul tău preferat, atunci trebuie să pregătești neapărat această rețetă. Cu acest desert, vei descoperi o aromă nouă și inedită, care îți va da o notă de bună dispoziție. Toate ingredientele necesare le puteți găsi chiar în propria cămară, iar prepararea propriu-zisă a acestui tort nu este complicată.

 

 

 

 

Ingrediente pentru sirop:

160 de grame de zahăr,

200 ml apă,

50 de grame de unt sau margarină,

45 de grame de cacao pudră.

 

Ingrediente pentru blat:

3 ouă,

200 ml lapte,

200 de grame de făină,

240 de grame de zahăr,

90 de grame de pudră de cacao,

150 ml ulei de gătit,

100 grame decchipsuri de ciocolată,

21 grame de praf de copt.

 

Prăjitură magică de ciocolată. Un desert incredibil, prin care vei descoperi o aromă inedită. Prepararea

 

Într-o cratiță pe care o puneți pe foc, turnați 160 grame zahăr, 45 grame cacao pudră, 50 grame unt și 200 ml apă. Apoi amestecați totul folosind un tel până când amestecul ajunge la fierbere. 

 

Încercați și: Cozonac sloven Potica pufos, umplut cu cremă de nucă și miere. Rețeta care va face senzație la masa de Crăciun

Într-un castron separat, puneți cele 3 ouă, pe care le bateți  câteva minute cu telul electric până când amestecul devine spumos. Se adaugă apoi 240 de grame de zahar și se mixează în continuare cu mixerul electric. Se toarnă apoi 90 grame cacao pudră, 200 grame făină albă, 200 ml lapte și 150 ml ulei de gătit.

 

Vedeți și: Prăjitură super moale cu nucă de cocos. Fără unt și plină de arome. O felie are doar 190 de calorii

Amestecați mereu cu telul electric și, la final, se adaugă 21 grame de praf de copt. Acum luați o formă de copt, cu diametrul de aproximativ 27 cm, ungeți-o cu unt și turnați în ea amestecul de ciocolată pe care tocmai l-ați pregătit. Apoi turnați peste aluat siropul pe care l-ați pregătit la început.

 

Puteți încerca și: Cea mai simplă și cea mai gustoasă prăjitură. Amestecă toate ingredientele și desertul delicios este gata

Tava se da într-un cuptor preîncălzit și prăjitura se coace aproximativ 50 de minute. După ce s-a copt, prăjitura se scoate din formă, răsturnând-o cu susul în jos și așezând-o pe un vas de servire. Suprafața desertului se decorează cu chipsurile de ciocolată și se servește pe masă. Eventualii tăi oaspeți vor fi uimiți de atâta bunătate. Succesul este garantat! Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy