Cea mai simplă și cea mai gustoasă prăjitură. Amestecă toate ingredientele și desertul delicios este gata

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cea mai simplă și cea mai gustoasă prăjitură. Amestecă toate ingredientele și desertul delicios este gata
Cea mai simplă și cea mai gustoasă prăjitură. Amestecă toate ingredientele și desertul delicios este gata

Ești un amator de dulciuri, dar nu un bun patiser? Nu-ți face griji, iată o rețetă foarte ușoară a unui desert delicios și pufos. Prăjitura poate fi servită ca desert după masa de prânz sau cină, sau ca o simplă gustare sănătoasă și autentica. Prepararea  acestui desert este foarte rapidă și simplă. 

Pentru a face un desert super moale și simplu, veți avea nevoie de:

800 de grame de făină,

800 grame de lapte,

200 de grame de zahăr,

200 grame de iaurt alb,

16 grame de praf de copt,

3 ouă,

zeama unei lămâi.

 

Pentru crema veți avea nevoie de:

265 ml lapte,

100 de grame de zahăr,

50 de grame de unt,

50 de grame de zahăr pudră,

10 grame de făină,

aromă de vanilie,

2 ouă.

 

 

Cea mai simplă și cea mai gustoasă prăjitură. Amestecă toate ingredientele și desertul delicios este gata. PREPARAREA

 

 

Într-un castron mare, spargeți cele trei ouă, adăugați laptele, iaurtul, zahărul  și praful de copt. Se amestecă totul cu un mixer electric.

Încercați și: Prăjitură aromată cu ciocolată și mango. Este atât de bună încât vei dori să nu se termine niciodată

 

Adăugați apoi  zeama de la o lămâie și faina, câte puțin. Amestecați din nou cu telul electric. Se unge o forma de tort cu un strop de ulei și se presară cu făină. Aluatul obținut se toarnă în tavă.

 

Puteți prepara și: Prăjitură cu ciocolată fără ouă sau unt. Un desert rapid și extrem de delicios

 

Pentru cremă, într-o crăticioară se pun cele două oră, se adaugă zahărul, 15 ml lapte, aroma de vanilie si amestecam bine cu telul manual. Se toarnă treptat restul de lapte și amestecul se lasă pe aragaz să se îngroașe. Nu uitași să amestecați continuu.  Ca ultim ingredient se adaugă untul și se lasă să se topească.

 

Vedeți și: Prăjitură cu cafea. Fără unt, lapte sau făină. Are doar 170 de calorii și este senzațional de bună

 

Crema răcită se toarnă peste aluatul. Tava se dă la cuptor și se coace la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute. Nu uitați să faceți testul scobitorii înainte de a scoate prăjitura din cuptor. Înainte de servire, decorați prăjitura cu zahăr pudră. 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel