Prăjitură fabuloasă fără făină și fără zahăr. Excelentă pentru cei care sunt la dietă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prăjitură fabuloasă fără făină și fără zahăr. Excelenta pentru cei care sunt la dietă
Prăjitură fabuloasă fără făină și fără zahăr. Excelenta pentru cei care sunt la dietă

O dietă care devine din ce în ce mai populară este cu siguranță cea ketogenică, care determină metabolismul să reproducă cetonele pentru a fi folosite ca sursă de energie. Cu toate acestea, chiar și urmând acest tip de dietă cu siguranță nu putem renunța la dulciuri. Sunt diverse rețete cu care putem crea adevărate capodopere culinare, fără a folosi însa făină și zahăr.

Acest desert cu cacao te va cuceri de la prima felie. În plus, se face rapid și ușor.

Ingrediente pentru blat:

- 35 gr. de cacao

- jumătate de linguriță de praf de copt

- 35 de grame de eritritol (sau orice înlocuitor de zahăr)

- 4 ouă

- o linguriță de vanilie

Ingredientele pentru cremă:

- 50 de grame de eritritol (sau orice înlocuitor de zahăr),

- 250 grame cremă de ricotta

- 50 gr fructe de pădure

- 250 ml de smântână.

Prăjitură fabuloasă fără făină și fără zahăr. Excelentă pentru cei care sunt la dietă. Rețeta pas cu pas

 

Într-un castron, se pun ouăle, eritritolul, vanilia și praful de copt. Toate ingredientele se amestecă cu un mixer electric. Se adaugă apoi cacaua cernută și se reia amestecul. Lucrăm amestecul până obținem o cremă groasă, fără cocoloașe.

Încercați și: Bavareză cu cafea. Fără făină și fără unt. Un desert spectaculos, pentru masa de Revelion

În acest moment transferam compoziția într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei spatule dăm blatului o formă dreptunghiulară, până acoperă toată tava. Apoi dam blatul în cuptorul preîncălzit pentru cel puțin peste zece minute la 170 de grade. 

Vedeți și. Chec cu fructe de pădure. Fără făină și fără lapte cu doar 130 de calorii. Un deliciu culinar, gata in 30 de minute

În timp ce blatul se coace, ne putem ocupa de cremă. Cu telul electric începem să mixăm ricotta, iar apoi adăugăm eritritolul. Reluăm mixarea, apoi apoi adăugăm și smântâna. Lucrăm în continuare cu telul electric până obținem consistența dorită. Apoi se adaugă fructele de pădure și se amestecă cu o spatulă.

Ar putea să vă placă și: Tort de ciocolată, un desert cu adevărat fabulos. Fără făină, zahăr sau lapte și cu doar 55 de calorii pe felie

În acest moment, scoateți blatul copt din tavă. Marginile prăjiturii se taie și se păstrează pentru ultima operațiune. Împărțiți apoi tortul în 4 dreptunghiuri mari de aceeași dimensiune. Luați unul dintre dreptunghiurile făcute și îl tăiați pe orizontală, ca să obțineți două foi. Prima foaie de blat se unge cu o lingură de cremă, apoi care se acoperă cu cea de-a doua foaie, care se unge din nou cu cremă.  

Citiți și: Tartă cu ricotta si fistic. Un desert rafinat cu o aromă unică. Secretul cofetarilor italieni a fost dezvăluit

Evident, cu celelalte dreptunghiuri rămase creați alte porții. După ce terminați asamblarea prăjiturilor, tocați marginile de blat, pe care le-ați păstrat și presărați-le deasupra prăjiturilor, până se acoperă toată crema. La final, puteți acoperi suprafața prăjiturii cu fructe de pădure. Desertul se dă la frigider 2 sau 3 ore. Desertul nostru special este gata de a fi savurat. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel