Tartă cu ricotta si fistic. Un desert rafinat cu o aromă unică. Secretul cofetarilor italieni a fost dezvăluit

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort cu ricotta si fistic. Un desert rafinat cu o aromă unică. Secretul cofetarilor italieni a fost dezvăluit
Tort cu ricotta si fistic. Un desert rafinat cu o aromă unică. Secretul cofetarilor italieni a fost dezvăluit

Vrei să-ți surprinzi oaspeții cu un desert rafinat cu o aromă unică? Puteți prepara o tartă cu ricotta și fistic, care este extrem de delicioasă. O adevărată delicatesă de patiserie cu o umplutură incredibilă de fistic. Tarta poate fi servită la micul dejun pentru a începe ziua în forță. Desertul va fi apreciat de toată familia: cei mici vor fi încântați, iar adulții nu vor rezista aromelor parfumate ale tartelor.

Pentru a face o tartă cu ricotta și fistic, veți avea nevoie de:

500 de grame de făină,

300 de grame de unt rece,

150 de grame de zahăr,

10 grame de praf de copt,

5 grame de vanilie,

2 ouă,

coaja de la o lămâie.

 

Ingredientele pentru cremă:

300 de grame de ricotta proaspătă,

90 de grame de crema de fistic,

80 de grame de zahăr,

50 de grame de ciocolată cu fistic,

2 oua intregi,

5 grame de vanilie,

zahăr pudră  pentru decor. 

 

Tartă cu ricotta si fistic. Un desert rafinat cu o aromă unică. Secretul cofetarilor italieni a fost dezvăluit. Mod de preparare

 

 

Amestecăm cu mixerul untul cu zahărul, iar apoi adăugăm cele doua oua întregi, făina, coaja de lămâie și vanilina. Va trebui să obțineți un aluat compact și neted. Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.

 

Puteți încerca și: Brioșe pufoase cu ricotta, portocale și lămâi. Ușor de făcut și extrem de delicioase. Doar 90 de calorii pentru o porție

 

Într-un castron mare, puneți ricotta, ambele ouă întregi, vanilia, zahărul și crema de fistic. Se amestecă toate ingredientele până se formează un amestec fără cocoloașe. Tăiați ciocolata cu fistic și adăugați-o la amestec.

 

Vă sugerăm și: Cheesecake cu ricotta și pere sotate. Un desert delicios, catifelat și cremos. Aveți nevoie de câteva pere și un pumn de biscuiți 

 

Cu ajutorul unui sucitor, întindeți aluatul și puneți-l într-o tavă rotundă. Tăiați excesul de aluat și păstrați-l pentru a doua foaie.  Așezați crema pe blat și întindeți-o uniform. Din aluatul rămas, mai întindeți o foaie și  și acoperiți crema. Coaceți tarta cu ricotta și fistic la cuptor la o temperatură de 180 ° C, aproximativ 40-45 de minute.

 

 

Vedeți și: Tarta franțuzească cu lămâie și brandy, cel mai aromat desert. Pregătește-te pentru un deliciu

 

Când tarta s-a copt,  așteptați să se răcească, apoi scoteți-o din formă și transferați-o într-un vas de servire. Se decorează tarta cu zahar pudră și se servește la masă, lângă o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună! 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel