Prăjitură cu dovleac și ciocolată - un adevărat deliciu de toamnă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Prăjitura cu dovleac și ciocolată - un adevărat deliciu de toamnă
Prăjitura cu dovleac și ciocolată - un adevărat deliciu de toamnă

Prăjitura cu dovleac și ciocolată este un adevărat deliciu, căruia nu vei putea rezista. Este preparatul perfect într-o după-amiază de toamnă, însoțit de o ceașcă de ceai fierbinte. 

Perfectă pentru după-amiezile de toamnă, însoțită de o ceașcă de ceai fierbinte, prăjitura cu dovleac și fulgi de ciocolată este un adevărat deliciu. O rețetă simplă pentru o prăjitură bogată, cu gust puternic, în care aroma de dovleac joacă un rol principal și este îmbogățită cu chipsuri de ciocolată și biscuiți amaretti sfărâmați.

Iată rețeta și toate sfaturile pentru prepararea prăjiturii cu dovleac și ciocolată!

Ingrediente (pentru o formă rotundă de 24 cm)

 

- 3 ouă

- 230 g zahăr 

- 350 g făină

- 60 g făină de migdale

- 16 g praf de copt

- 110 ml ulei de floarea-soarelui

- 650 g dovleac crud

- 60 grame biscuiți amaretti

- 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare

 

Începeți să pregătiți această prăjitură amestecând ouăle cu zahărul într-un castron cu ajutorul unui mixer electric și adăugați puțin câte puțin uleiul de floarea-soarelui.

Cerneți și adăugați făina și praful de copt la celelalte ingrediente, apoi adăugați făina de migdale.

Se amestecă cu o spatulă, astfel încât totul să fie bine amestecat și să nu se formeze cocoloașe.

Curățați și tăiați dovleacul crud în cubulețe și mixați-l într-un blender, apoi adăugați-l în amestec.

Pentru ca prăjitura să fie mai gustoasă, turnați biscuiți amaretti fărâmițați și ciocolata neagră tocată grosier (sau dacă preferați chipsuri de ciocolată), amintindu-vă să păstrați puțin deoparte, pe care o vom adăuga mai târziu.

Se transferă amestecul într-o formă cu diametrul de 24 cm, în prealabil unsă cu unt și tapetată cu făină, și se adaugă deasupra ciocolata rămasă.

Coacem într-un cuptor ventilat la 160° timp de aproximativ 60-70 de minute (într-un cuptor static la 170° timp de aproximativ 75 de minute).

Prăjitura noastră cu dovleac și ciocolată este gata: serviți-o încă caldă și savurați-o în toată bunătatea ei.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Puteți înlocui uleiul de floarea-soarelui cu 130 grame de unt topit.

Prăjitura cu dovleac și ciocolată este preparatul perfect pentru o gustare sau, de ce nu, chiar pentru o petrecere de Halloween, alături de faimoasele degețele de vrăjitoare.

 

Vezi și: Mini pizza la tigaie, rețeta rapidă. Gustarea perfectă atunci când ai musafiri

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

03 oct 2024, 23:07 in Sport
PAOK - FCSB, rezultat final
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel