Prăjitură cartof de biscuiți. Rețetă veche și ușor de făcut  

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
prajitura_cartof_de_biscuiti
prajitura_cartof_de_biscuiti

Prăjitură cartof de biscuiți este preferată de toată lumea. Mulți vă amintiți, cu siguranță, de vremea copilăriei, când mergeați la cofetărie să cumpărați prăjitura cartof. Unele gospodine o făceau chiar în casă spre bucuria copiilor. Rețeta este foarte, foarte ușor de pus în practică în propria bucătărie.

Prăjitură cartof de biscuiți se face din următoarele ingrediente: 400 grame biscuiți, 100 grame de nuci, 100 grame de migdale, 100 grame de zahăr, 75 grame cacao, 75 grame stafide, 75 grame amestec stafide, merișoare și gojii, 3 lingurițe esențe de rom, 3 lingurițe esențe de vanilie, 100 grame de unt gras, 300 ml lapte proaspăt.

Citește și Plăcintă cu mere, rețeta 10 linguri: Simplu de făcut și foarte delicioasă

 

Prăjitură cartof de biscuiți, mod de preparare

 

Puneți într-un bol biscuiții măcinați, adăugați nucile și migdalele și amestecați puțin. Adăugați zahăr și cacao și amestecați din nou. Urmează stafidele și mixul de merișoare, stafide și gojii.

Amestecați și apoi puneți esența de rom, esența de vanilie, untul topit și laptele. Omogenizați bine totul și mai lăsați 5 -10 minute să să pătrundă aromele.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cartof de biscuiți, s-ar putea să îți placă și rețeta  Prăjitura 12 linguri. Rețeta pas cu pas a celui mai rapid desert

 

După aceea, începeți  să modelați cartofii de biscuiți și apoi îi dați prin cacao. Îi puneți pe un platou, îi băgați la rece și îi serviți mai târziu. Pofta bună!

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cartof de biscuiți, s-ar putea să îți placă și rețeta  Negresă fără făină și fără zahăr. Rețeta desertului perfect pentru cei care țin la siluetă


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel