Portugalia impune restricţii de călătorie pentru cetăţenii săi şi închide graniţa cu Spania

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Portugalia va limita începând de duminică, timp de 15 zile, plecările propriilor cetăţeni în afara graniţelor ţării, ca urmare a progresiei necontrolate a celui de-al treilea val de COVID-19, care joi a provocat un nou record zilnic de 303 morţi şi 16.432 de noi infectări în această ţară cu 10,3 milioane de locuitori.

''Guvernul va adopta măsura limitării deplasărilor în exterior ale cetăţenilor naţionali în următoarele 15 zile. Cu unele excepţii, vor fi limitate plecările cetăţenilor naţionali pe cale aeriană, terestră sau fluvială'', a declarat în parlament ministrul administraţiei interne, Eduardo Cabrita, citat de agenţia EFE.

Anunţul a fost făcut la încheierea unei dezbateri în urma căreia a fost aprobată prelungirea stării de urgenţă şi care va cuprinde noi măsuri antiepidemice, precum închiderea frontierelor cu Spania, cum s-a mai procedat anul trecut în perioada 17 martie - 1 iulie.

Premierul portughez, Antonio Costa, a avertizat tot joi că ţara sa se află într-o etapă "groaznică" a pandemiei de coronavirus, parţial din cauza relaxării măsurilor restrictive dintre Crăciun şi sfârşitul anului, dar şi din cauza agresivităţii noii tulpini a virusului, detectată în Marea Britanie.

Potrivit ziarului local Publico, citat de Reuters, aproximativ jumătate din cazurile de COVID-19 în regiunea capitalei Lisabona sunt infecţii cu această tulpină britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel