Ponta se oferă să REFORMEZE stânga, după „gravele greșeli ale echipei Dragnea-Dăncilă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte al PSD Victor Ponta s-a oferit să reformeze forțele politice de stânga din România, după eșecul înregistrat de Viorica Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Într-un comunicat de presă, Ponta afirmă că „anul politic 2019 se încheie la fel ca anul 2009 - pe fondul unor grave erori și a unei strategii falimentare a conducerii PSD”.

Fostul lider PSD afirmă că, după ce funcțiile de președinte al României și cea de premier au ajuns la un partid de dreapta, este nevoie "de o reformă profundă și fără compromisuri a stângii".

„Avem nevoie de o reformă profundă și fără compromisuri a stângii, care să îi dea șansa de a se reafirma ca opoziție și alternativa serioasă, capabilă să îi apere pe oamenii obișnuiți de efectele crizei și ale proastei guvernări. PRO România își propune să fie promotorul reformei și unității stângii moderne și pro-europene în perioada 2020-2024”, se arată în comunicatul partidului condus de Victor Ponta.

În continuare, Pro România acuză conducerea Dăncilă că a făcut grave greșeli politice și că a avut o abordare anti-europeană și a promovat oameni cu un discurs „de tip PRM 2000”.

„Rezultatele obținute de partide la alegerile europarlamentare și prezidențiale au confirmat, din păcate, opinia fondatorilor PRO România, care au acuzat gravele greșeli politice ale echipei Dragnea - Dăncilă. Abordarea anti-europeană și promovarea oamenilor și a discursului tip PRM 2000 au dus la rezultate identice. PRO România se adreseaza tuturor alegătorilor de centru stânga care au votat în 2014 (peste 5,2 milioane dee români) și este dispus să colaboreze cu forțele politice social-democrate pentru consolidarea unei opoziții constructive, una care să apere cu adevărat interesele românilor.

Acceptarea greșelilor strategice, pasul în spate pe care trebuie să îl facă liderii care au dus Stânga la dezastrul de azi, un nou mod de înțelegere și adaptare la profundele schimbări din societatea românească (inclusiv din Diaspora) și reforma internă reprezintă condițiile esențiale pe care trebuie să le respecte toți cei care vor alege să contribuie, alături de noi, la reconstrucția stângii românești”, se mai arată în comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel