Ponta, mișcare surpriză: Și-a anunțat candidatura la PREZIDENȚIALE în fața lui Iohannis

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

Victor Ponta a semnat și el Pactul celor cinci alături de alți lideri politici. Ceremonia de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României a început în urmă cu scurt timp la Palatul Cotroceni. 

"Am semnat acest pact alătui de colegii mei din Pro România pentru un motiv foarte simplu: principiile din acest pact sunt corecte și sunt spre bine nostru ca societate. Nu întâmplător primul europarlamentar Pro România este Corina Crețu, comisar european. Pro România s-a format recent și din acest motiv al faptului că partidele din care noi am făcut parte s-au întors împotriva Europei. Noi considerăm că integrarea României în UE este cea mai mare realizare pentru poporul român în ultimii 30 de ani. La fel, o justiție independentă, apolitică, corectă este o condiție fără de care nu putem progresa ca societate.   Azi am învățat că politicienii se ceartă pentru orice și nu pot să colaboreze pentru nimic. Alții o să învețe după mine, care-s mai tineri. Oamenii politici trebuie să își dea mâna când e vorba de interese întradevăr naționale. Cred că astăzi inițiativa dumneavoastră și răspunsul nostru este cel corect. Refereritor la justiție, am susținut și o să suținem ca nimeni să nu fie mai presus de lege. Din păcate pentru mine am avut ocazia să dovedesc dacă acest principiu mi se aplică și mie și am dovedit că m-am supus legii, judecătorilor, am procedat corect. Cei care se opun legii, care se opun judecătorilor, mai devreme sau mai târziu au de pierdut și e din nou o lecție importantă pentru noi toți. Ca o glumă, m-au certat foarte mulți oameni azi că de ce vin la Cotroceni, vin la Iohannis. Am ăncercat să le explic așa cum explic și acum: integrare europeană, justiție. Nu i-am convins pe toți. Vă rog să nu fiți supărați pe social democrați și pe oamenii de stânga care sunt pro europeani. Liderii PSD sunt trecători, bineînțeles", a declarat Victor Ponta. 

În final a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024. 

"Le-am spus tuturor că uitându-mă în Europa, după 20 de ani de președinte de dreapta, în 2024 va fi, în sfârșit, și un președinte de centru stânga și am venit să pregătim momentul", a mai spus Ponta.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel