Pomi fructiferi pe care îi poți crește chiar în apartament. Aduc bucurie și oferă fructe

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Lamai Meyer
Lamai Meyer

Pe lângă plantele clasice, exista câțiva pomi fructiferi care pot crește în casa ta fără nicio problemă. Sunt o alternativă excelentă, deoarece îți aduc bucurie și îți oferă fructe ecologice. Dar nu toți pomii fructiferi sunt potriviți pentru a fi cultivați în casă.

Smochin turcesc maro este frumos și emană un miros plăcut, dar trebuie să alegi soiul potrivit pentru interior. Cel mai potrivit în acest caz este cel turces maro, deoarece se adaptează condițiilor climatice ale unui apartament și se autopolenizeaza.  Astfel, te vei putea bucură de dulceață naturală a smochinelor, atât de rafinate și hrănitoare. Smochinul nu crește excesiv. Acest aspect va depinde de dimensiunea vasului în care este plantat. Va trebui să-l uzi doar o dată pe săptămâna. Are nevoie de lumina soarelui.

Lămâi Meyer. Dintre toți pomii fructiferi pe care îi poți crește în casă, lămâia este poate cea mai aromată. Preferă umiditate, de aceea reprezintă soluția ideală pentru apartamente și viață în oraș. Are nevoie de minimum 8 ore de lumina solară, la fel că majoritatea citricelor.

Măslinul de Arbequina nu are nevoie de îngrijire specială. Deși frunzele au tendința să picure, este suficient să pui ceva mai mare sub ghiveci. Măslinul de Arbequina nu trebuie udat abundent sau cu o anumită frecvența. Dacă stratul de sus al pământului din ghiveci este uscat, înseamnă că are nevoie de apă. Este bine să fie expus timp de 6 ore pe zi la soare și vei avea măsline la ține în casă, potrivit acasa.ro.

Bananul pitic roșu este o plantă de apartament ușor de îngrijit, care nu crește foarte mult în înălțime, iar la nevoie poate fi transplantat în grădina. Bananul pitic cu fruct roșu se autopolenizează. Are nevoie de multă apă, dar trebuie udat doar atunci când solul este uscat. Preferă lumina soarelui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel