Cinci superalimente pe care trebuie să le consumi în sezonul rece. Ține cont de ele și nu te vei îmbolnăvi 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
superalimente_iarna
superalimente_iarna

Iarna organismul nostru are nevoie de puțin ajutor în ceea ce privește alimentația. Starea ta va fi una excelentă, dacă alegi să consumi câteva superalimente recomandate atunci când temperaturile de afară scad. Ține cont de ele și nu te vei îmbolnăvi.

Mierea de Manuka este o adevărată revelație în rândul superalimentelor. Originară din Noua Zeelandă, acest tip de miere este cel mai puternic antibiotic natural de care te vei putea bucura vreodată. O singură linguriță pe zi te va ține departe de răceli și îți va întări sistemul imunitar. Mierea de Manuka te poate scăpa de acnee, ulcerații ale pielii, sinuzită, alergii, dureri în gât, infecții cu stafilococul auriu, migrene și lista poate continua.

Un alt miracol al naturii este uleiul de cocos, cunoscut pentru calitățile sale de hidratare intensă. Iarna, acest produs îți va menține pielea elastică, părul strălucitor și unghiile fără cusur. Nu uita ca de fiecare dată când ieși din casă să aplici un strat de ulei de cocos pe buze, ca să eviți crăparea lor. Măcar o dată pe săptămână să îl folosești în măști pentru ten sau pentru păr, pentru a te bucura de proprietățile sale absolut uimitoare.

Cătina îți oferă o explozie de vitamine, cum ar fi vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F, dar și magneziu, calciu și sodiu. Conține mai mult beta-caroten decât morcovul și e bogată în aminoacizi esențiali pentru un organism sănătos. Cătina mai este supranumită și Ginsengul românesc și a declarat de mult război bolilor de piele, stresului, anemiei, hepatitei și celor de inimă.

Citricele sunt o sursă excelentă de antioxidanți. Bogate în vitamina C, citricele sunt ideale și pentru tratamentele cosmetice. Ele te vor ajuta să arzi grăsimile nesănătoase. Îți vor proteja și rinichii, dar și întreg sistemul osos, așa că nu le ignora când treci pe lângă raftul cu fructe din magazin, scrie paranteze.com.

Usturoiul este o soluție naturală împotriva nervozității, a migrenelor, a durerilor provocate de menstruație sau reumatism. Dacă te lupți cu o răceală, usturoiul va ține piept tusei și afecțiunilor pulmonare, deci ia-l ca aliat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel