Politicienii vor să salveze TVR

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Mircea Geoană: România și cetățenii săi au nevoie de o televiziune și un radiou public de calitate și cu adevărat independente.

Românii, inclusiv cei din diaspora, au crescut cu televiziunea publică. Tensiunile politice au făcut ca misiunea TVR să devină din ce în ce mai greu de atins, odată cu colapsul financiar și închiderea mai multor canale, între care TVR Cultural, un post de referință pentru identitatea culturală a românilor.

 

 

Președintele P.S.RO, Mircea Geoană solicită de urgență o nouă lege a TVR și Radioului public care să scoată aceste instituții din ghearele politicului.

 

Iată comunicatul de presă al P.S.RO

 

P.S.RO: Televiziunea Română are nevoie de o soluție urgentă și completă de salvare. O nouă lege a TVR și Radioului public care să scoată aceste instituții din ghearele politicului - testul sincerității Guvernului și Parlamentului față de depolitizarea instituțiilor statului

 

În lipsa unei soluții rapide și reale pentru situația financiară dezastruoasă a TVR, vom ajunge să închidem definitiv porțile televiziunii publice, mii de oameni să rămână fără un loc de muncă și un număr mare de cetățeni fără o importantă sursă de informare. Cauza principală a situației critice în care a ajuns TVR este căpușarea politică sistematică la care a fost supusă de toate guvernele și partidele aflate la Putere și în Opoziție, de până acum. Fără un răspuns la această cauză primordială, orice soluție nu poate reprezenta decât o soluție de avarie, reproducând sistemul actual și situația existentă. Găsirea unei soluții pentru evitarea falimentului trebuie însoțită de o nouă Lege privind Televiziunea și Radioul public, prin care să se renunțe la numirea consiliilor de administrație și a directorilor generali pe bază de algoritm politic în Parlament. O conducere profesionistă, selectată în mod independent și exclusiv pe baza criteriilor de management și performanță, reprezintă singura soluție pentru ca Televiziunea Română și Radioul public să fie decăpușate și decontaminate de virusul și clientelele politice, redevenind un serviciu public de calitate, capabil să-și îndeplinească menirea și să  înregistreze profit. Orice altă soluție nu va face decât să continuăm să aruncăm bani publici într-o gaură fără fund, cele două instituții rămânând o „vacă de muls” și o platformă de propagandă politică pentru stăpânii momentului.

 

Acestea sunt principalele cauze care au condus la înregistrarea unui deficit bugetar de 5,5 milioane de lei de către Televiziunea Română, și nu calitatea profesioniștilor din TVR.

 

România și cetățenii săi au nevoie de o televiziune și un radiou public de calitate și cu adevărat independente. P.S.RO consideră acest subiect drept o adevărată problemă de securitate națională și solicită tuturor factorilor decidenți măsuri imediate de redresare și depolitizare, inclusiv printr-o nouă Lege care să guverneze aceste instituții publice de interes general.

 

Biroul de presă al P.S.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel