Politician PSD, către un jurnalist: "Faci umbră pământului degeaba!"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Viceprimarul Constanței, Dumitru Babu, i-a spus, marți, unui ziarist care a solicitat un punct de vedere referitor la scandalul izbucnit din cauza construirii unui bloc peste vestigiile Cetății Tomis că „face umbră pământului degeaba” și că „așa sunteți voi, ăștia care vreți să schimbați lumea”.

Dialogul dintre viceprimarul Constanței, Dumitru Babu, și ziarist a avut loc atunci când jurnalistul a solicitat o declarație referitoare la scandalul legat de construirea unui bloc de patru etaje deasupra unor vestigii istorice ale Cetății Antice Tomis.

Jurnalistul l-a întrebat pe viceprimar de ce a votat proiectul care permitea construcția unui bloc modern de patru etaje în centrul vechi al Constanței, iar Babu i-a răspuns că a votat proiectul pentru că specialiștii l-au avizat.

Mai departe, jurnalistul i-a explicat viceprimarului că uneori trebuie luată în considerare și moralitatea, nu doar legalitatea actelor, moment în care viceprimarul i-a spus jurnalistului că „face umbră degeaba pământului”.

Redăm dialogul dintre cei doi:

„Viceprimar Dumitru Babu: Am votat proiectul pentru că au venit specialiști și l-au avizat. Nu puteam sa vin eu să nu dau vot.“

Jurnalist: Dar e vorba și de moralitate, orice proiect se votează în turmă doar pentru că are acte.

Dumitru Babu: Hai că n-ai înțeles nimic, faci umbră pământului degeaba. Așa sunteți voi, ăștia care vreți să schimbați lumea.

Decebal Făgădău, primarul orșaului Constanța, a declarat pentru presa locală că se delimitează de declarațiile făcute de viceprimar, pe care le consideră inacceptabile.

Zeci de constănțeni au făcut, vineri, un lanț uman în jurul unor vestigii antice din centrul orașului, în semn de protest față de construirea unui bloc cu patru etaje deasupra unor vestigii ale cetății Tomis, potrivit Mediafax.

Tone de pământ pline cu piese arheologice au fost excavate din cetatea Tomis și aruncate pe un câmp, la marginea Constanței, fără ca vreun arheolog să supravegheze lucrările. Arheologul Octavian Mitroi a declarat, luni, că sunt piese importante, din perioada elenistică, romană și romano-bizantină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel