Poliția germană, ample controale pe autostradă: Un român a fost dat jos din autocar și arestat pe loc

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Un român a fost oprit de polițiști să intre în Germania
Un român a fost oprit de polițiști să intre în Germania

Un român a fost arestat în Germania, după ce a fost depistat de polițiști la bordul unui autocar, în timpul unui control pe Autostrada A93. Tânărul fusese expulzat din Germania, după o condamnare pentru tâlhărie. 

Polițiștii germani au intensificat controalele pe autostrăzi. O astfel de acțiune a fost întreprinsă joi, 14 iulie, de către poliția federală din Rosenheim. Agenții s-au asigurat că vara aceasta s-a "terminat" deja pentru un român. Tânărul de 32 de ani va sta după gratii 140 de zile. Românul a fost depistat la bordul unui autocar care circula pe ruta Florența – Nurnberg, fiind arestat în timpul controalelor de frontieră pe Inntalautobahn (A93).

La verificarea identității sale, polițiștii federali de la punctul de control de lângă Kiefersfelden au constatat că autoritățile judiciare din Munchen îl căutau. Potrivit documentelor introduse în sistem, bărbatul fusese condamnat în trecut pentru tâlhărie. După ce și-a ispășit cea mai mare parte a pedepsei, a fost eliberat mai devreme și a fost expulzat din Germania cu interdicție de intrare.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Biroul de Poliție din Munchen, românul a încălcat interdicția, astfel că va fi nevoit să ispășească și restul pedepsei privative de libertate.

Cel mai probabil, tânărul a crezut că va scăpa de verificarea la intrarea în Germania, însă călătoria sa s-a încheiat la mică distanță de granița cu Austria.

Polițiștii l-au arestat și l-au transportat în penitenciarul din Bernau, unde va sta după gratii aproape cinci luni.

Citește mai departe: Român arestat în Germania, după ce a "uitat" de mai multe ori să plătească la benzinărie

 

Un român a fost arestat în Germania, după ce a alimentat de mai multe ori și a plecat fără să plătească. Bărbatul a fost depistat la bordul unui microbuz care venea din Cehia.

Agenții de la Inspectoratul Federal de Poliție Chemnitz au verificat marți, 12 iulie, în zona Barenstein, un microbuz sosit din Cehia. Toți pasagerii au prezentat documente de identitate românești valabile. Verificând mai în amănunt unul dintre pasageri, ofițerii de poliție au descoperit că acesta era căutat de autoritățile germane.

Pe numele românului în vârstă de 28 de ani exista un mandat de arestare emis de Parchetul din Nurnberg-Furth pentru fraudă cu combustibil. Concret, tânărul a făcut plinul la benzinărie de mai multe ori și a plecat fără să plătească, potrivit unui comunicat al poliției.

Românul a fost transportat la secția din Schmalzgrube pentru efectuarea procedurilor arest.

Miercuri, 13 iulie, românul a fost prezentat unui judecător care a decis arestarea sa preventivă până la primul termen al procesului. Ulterior, tânărul a fost transportat de polițiști la penitenciarul din Dresda.

Citește și: Un român a mers minute în șir pe un tren din Germania care circula cu o viteză 160 kilometri la oră

 

Un român, în vârstă de 32 de ani, a provocat o mare emoție în rândul pasagerilor ICE 272 din Fulda direcția Kassel din Germania. 

Cu o acțiune îndrăzneață sâmbătă seară, în jurul orei locale 22:00, românul s-a urcat între vagoane pentru a nu pierde trenul. Pentru că bărbatul a ratat să se întoarcă în tren, a sărit între vagoanele care era deja în mișcare. Din fericire, a fost nevătămat în această acțiune periculoasă.

„Avertizăm în mod expres împotriva unor astfel de acțiuni interzise, ​​care pun viața în pericol!”, spun autoritățile.

A mers șapte minute pe trenul care circula cu 160 de kilometri pe oră

 

O pauză de fumat care a durat prea mult a fost aproape fatală pentru românul de 32 de ani. La oprirea din gara Fulda, bărbatul a coborât din tren pentru a fuma o țigară. Deodată ușile s-au închis și trenul a pornit. Românul a intrat evident în panică și a sărit pe super-trenul ICE. Cu mare efort, bărbatul a rămas în zona de tranziție dintre vagoanele 9 și 10. Călătorii au observat incidentul și au informat poliția federală din stația Fulda.

După o distanță de aproximativ 20 de kilometri, durata călătoriei fiind în jur de șapte minute, trenul a fost oprit în stația de depășire Langenschwarz. Pe această secțiune a traseului, trenul de mare distanță a circulat cu o viteză medie de aproximativ 160 de kilometri pe oră. Polițiștii federali au percheziționat trenul și l-au descoperit pe tânărul român în zona dintre vagoanele ICE.

Oamenii legii l-au arestat nevătămat pe român și l-au informat despre acțiunea care i-a pus viața în pericol. Un test de alcool efectuat a arătat o valoare de aproximativ 1,5 la mie. Inspectoratul Federal de Poliție din Kassel a inițiat o acțiune contravențională împotriva românului. După intervenția poliției, bărbatul a fost eliberat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel