Poliţia germană, ACUZATĂ de DISCRIMINARE la adresa românilor: "Vă invităm în România. Nu vă FURĂ nimeni căciula!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Partidul minorităţii române din Germania, Ligaplus, a transmis o reacţie vehementă cu privire la acţiunile poliţiei din Sachen şi acuză autorităţile germane de discriminare după ce au fost transmise adrese către hotelierii din zonă și li s-a cerut să anunțe dacă au oaspeți români.

"Discriminarea românilor nu o putem accepta! Ligaplus se arată intrigată de demersurile Poliţiei din Sachen-Germania, efectiv discriminatorii la adresa cetăţenilor români în general, a comunităţillor de români din Germania în special", se arată în comunicatul formaţiunii.

Citeşte şi: RECORD. Unul din patru locuitori din Germania provine din IMIGRAŢIE

Reprezentanţii Ligaplus acuză autorităţile germane de discriminare la adresa românilor.

"Reamintim Poliţiei germane din Sachen că orice caracter manifestat public care vizează atingerea demnităţii umane ori crearea unei atmosfere ostile, de intimidare, degradante, umilitoare sau ofensatoare împotriva unei persoane sau a unui grup legat de rasă, culoare, ascendenţă ori origine naţională sau etnică, care are ca scop sau efect de a distruge sau compromite recunoaşterea, folosinţa sau exercitarea, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale în orice domeniu al vieţii publice a acestora reprezintă discriminare şi trebuie sancţionată ca atare. 

Citeşte şi: Poliția din Germania cere lista cu românii cazați la hoteluri. Reacția Nataliei Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni

Poliţia din Sachen-Germania trebuie să înţeleagă că tratamentul diferenţiat aplicat românilor prin solicitările sale cu caracter public, adresate pensiunilor şi hotelurilor din landul Sachen, în iunie 2019, nu sunt deloc justificate obiectiv, neavând nicidecum un scop legitim".

 

Acuzaţii de rasism la adresa autorităţilor germane

 

Ligaplus solicită măsuri în acest sens atât de la ministerul român de Externe, cât şi de la cel german.

"Solicităm public ministerului german de resort să ia de urgenţă măsurile ce se impun pentru a sancţiona aceste demersuri, pe de altă parte să prevină astfel de acte în viitor. Solicităm public ministerului român de Externe să depună eforturile legale în vederea prevenirii pe viitor a unor astfel de inepţii."

 

Ligaplus: "Îi invităm în România"

 

Nu în ultimul rând, Ligaplus le transmite autorităților germane şi o invitaţie în România, unde îi asigură că nimeni "nu le va fura căciula".

"Reamintim Germaniei că românii sunt acele persoane deosebit de bine cotate în raporturile de muncă, persoane căutate în piaţa internaţională a muncii pentru priceperea lor, pentru determinarea cu care îşi exercită atribuţiile de serviciu, pentru profesionalismul de care dau dovadă. 

Citeşte şi: SCANDAL uriaș în Germania. Poliția a cerut hotelurilor să anunțe când cazează ROMÂNI: „Sunt HOȚI!”

În cazul în care Poliţia din Sachen are dubii în ceea ce priveşte tradiţia şi cultura românească, îi invităm cu plăcere în România, acolo unde orice cetăţean le deschide cu bucurie uşa casei, primindu-i cu cinste şi omenie, asigurându-i totodată că nu le va fura nimeni căciula de pe cap, dimpotrivă, le va arăta ce înseamnă să fii primit omeneşte într-o ţară străină", se mai arată în comunicatul Ligaplus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel