Poliția a confiscat trei proprietăți în valoare de 420.000 de euro în Italia. O societate românească este implicată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Poliția a confiscat trei proprietăți în valoare de 420.000 de euro în Italia. O societate românească este implicată
Poliția a confiscat trei proprietăți în valoare de 420.000 de euro în Italia. O societate românească este implicată

Poliția a confiscat trei proprietăți în valoare de 420.000 de euro în Russi, în apropiere de Ravenna, Italia. Clădirile aparțineau moștenitorilor unui om de afaceri decedat recent, clasificat ca fiind un evazionist fiscal în serie. Acesta colabora cu o societate românească.

Cele trei unități imobiliare făceau deja obiectul unui sechestru preventiv, două dintre ele fiind, de asemenea, supuse confiscării penale în urma unei condamnări irevocabile. De asemenea, a treia a fost constatată ca fiind în mod ilicit și fictiv pe numele fiicei sale, cu unicul scop de a evita orice formă posibilă de colectare obligatorie din partea Fiscului.

 

Trei proprietăți în valoare de 420.000 de euro confiscate de poliție



„Măsura - explică Fiamme Gialle - a fost declanșată în executarea unui decret de confiscare preventivă emis împotriva bunurilor unui întreprinzător local de către secțiunea specializată "măsuri de prevenire" a Tribunalului din Bologna, în aplicarea normelor din Testo Unico Antimafia.

Procedura fusese inițiată în 2021 de către Procuratura din Ravenna, pe baza unei anchete a finanțiștilor din Ravenna. Aceasta, potrivit acuzării, a evidențiat periculozitatea socială și fiscală a unui om de afaceri care activa în sectorul curățeniei industriale, dedicat fraudei fiscale sistematice și auto-spălării prin comportamente infracționale repetate, în special între anii 2012-2016.

 

O societate românească ar fi răscumpărat la licitație unele imobile 



În această perioadă, antreprenorul în cauză, în calitate de administrator al unor societăți comerciale care îi erau direct și indirect identificabile, ar fi utilizat și emis sistematic facturi false pentru a se sustrage de la plata impozitelor. Apoi bărbatul și-ar fi înregistrat bunurile pe numele unor terțe persoane - inclusiv al fiicei sale.

Mai mult, afaceristul ar fi transferat capitaluri ilicite și către o societate românească care, în 2017, ar fi răscumpărat la licitație unele imobile, expropriate anterior de la el, prin intermediul unei proceduri de executare silită inițiate de o bancă creditoare.

În cele din urmă au asigurat interogatoriul încrucișat al tuturor moștenitorilor bărbatului, decedat între timp. Astfel, judecătorii Tribunalului din Bologna au constatat că întreprinzătorul obținuse efectiv, cel puțin în mare parte, banii necesari pentru a-și întreține gospodăria din săvârșirea infracțiunilor care îi erau imputate în perioada examinată.

Tribunalul de Finanțe îl recunoscuse de fapt în cadrul procedurii penale care s-a încheiat cu o înțelegere, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel