PNL SESIZEAZĂ Comisia de la Veneția. Noile modificări aduse Legilor JUSTIȚIEI sunt făcute cu DEDICAȚIE

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Dragnea PSD demisie plecare
Dragnea PSD demisie plecare

PNL acuză PSD și ALDE  că noile modificări ale Legilor Justiției  sunt în total dezacord cu recomandările Comisiei Europene, ale Comisiei de la Veneția și ale GRECO, și reprezintă un act de iresponsabilitate vecin cu nebunia.

„Adoptarea unei noi Ordonanțe de Urgență care modifică Legile Justiției, în total dezacord cu recomandările Comisiei Europene, ale Comisiei de la Veneția și ale GRECO, reprezintă un act de iresponsabilitate vecin cu nebunia și o sfidare fără margini din partea Guvernului Dragnea – Dăncilă. Din reglementările anunțate transpare fără vreo urmă de îndoială faptul că sunt făcute cu dedicație pentru a obține în sfârșit controlul politic urmărit de PSD-ALDE asupra Parchetului General și a Direcției Naționale Anticorupție”, se arată într-un comunicat al PNL.

"Partidul National Liberal va initia o noua procedura pentru sesizarea Comisiei de la Venetia prin intermediul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei pentru a se pronunta asupra acestor noi modificari aduse Legilor Justitiei, inclusiv in privinta OUG 90/2018 si OUG 92/2018, fata de care chiar ministrul Justitiei a promis sesizarea acestui for de experti europeni, insa nu a intreprins niciun demers.

I
n acest sens, PNL va solicita ca mandatul dat expertilor Comisiei de la Venetia in cadrul APCE sa includa si alte proiecte de lege aflate in acest moment in curs de elaborare la nivelul Ministerului Justitiei, precum reglementarea posibilitatii declansarii contestatiei in anulare pentru deciziile definitive ale completurilor de 5 judecatori ai ICCJ"
"Fata de riscul major al activarii Articolului 7 din Tratatul UE impotriva Romaniei, PNL se va adresa tuturor ambasadelor statelor membre ale Uniunii Europene, presedintelui Parlamentului European, presedintelui Comisiei Europene, presedintele Consiliului European si liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European pentru a sublinia angajamentul de guvernare al Partidului National Liberal de a implementa pe deplin toate recomandarile prevazute in Raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare si in cele ale Comisiei de la Venetia", mai precizeaza comunicatul.

Tudorel Toader a anunțat că au fost adoptate două ordonanțe de urgență vizând domeniul justiției. Una dintre ele aduce o serie de modificări la legile justiției. 

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel