PNL îi cere DEMISIA lui Bădălău: „A jignit într-un mod intolerabil ROMÂNII din Diaspora”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi solicită demisia lui Niculae Bădălău din funcția de lider al filialei PSD Giurgiu, după ce social-democratul a spus că sunt 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

„Senatorul PSD Niculae Bădălău, care a spus azi că 700 de mii de români din străinătate se află acolo legal, restul până la 3-5 milioane fiind -fetele alea de le duc ăștia-, a jignit într-un mod intolerabil, după tradiția deja consacrată a PSD, românii de peste hotare. Bădălău nu se află la prima ofensă la adresa Diasporei și este clar că nu merită să îi mai reprezinte pe români în calitatea sa de senator. Ii cer de urgență demisia din funcție", a scris Raețchi, pe Facebook.

Deputatul liberal susține că social-democrații sunt „exponenți ai extremismului, populismului și primitivismului în politică.

„PSD nu se dezice: aceasta era atitudinea lor față de românii din Diaspora acum 5 ani de zile, la fel se comportă și acum. Vă aminți probabil ce spunea Ioan Rus, pe atunci ministru al Transporturilor, tot despre românii din străinătate: -Au poate 1.500 euro salariu, de banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă-. E imposibil să aștepți reforme și evoluție de la PSD, sunt pur și simplu incapabili. Sunt deja exponenți ai extremismului, populismului și primitivismului în politică și, în câțiva ani, se vor lupta să atingă pragul electoral. Oameni care se comportă în sedințele de partid ca niște grupări interlope își extind, iată, brutalitatea și vulgaritatea asupra cetățenilor români", a adăugat Raețchi.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie" să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia".

El a mai spus că cei care vor majorarea numărului de parlamentari pentru Diaspora vor "o nebunie".

În august 2018 Niculae Bădălău a participat la o petrecere în timpul căruia lăutarii au cântat despre "nașul Bădălău" și au jignit Diaspora.

„Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru nașul Nicu Bădălău și pentru tot PSD-ul. Nașule, să știi că strofa nu e porno e un pic așa....că și ăștia a zis <>> Lai, lai lai, să vină Diaspora...hai, lai,lai,lai că noi ne pi...m pe ea", a spus lăutarul la microfon, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel