PNL cere demiterea ministrului Breaz și a consilierei lui Dăncilă: „Este grav!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei

PNL îi cere premierului Viorica Dăncilă să-și demită propriul consilier, Dana Varga, precum și pe ministrul interimar al Educației Daniel Breaz, după ce acesta din urmă a făcut afirmații nepotrivite despre Holocaust.

De asemenea, consiliera lui Dăncilă ar fi postat pe Facebook un colaj foto cu președintele Klaus Iohannis și Hitler.

„Viorica Dăncilă să-i demită imediat pe ministrul interimar de la Educaţie, Daniel Breaz, şi pe Dana Varga, consiliera personală a prim-ministrului”, a scris, astăzi, Turcan pe Facebook.

Ea susţine că după declaraţiile iresponsabile privind Holocaustul, Daniel Breaz ar trebui dat afară din orice funcţie publică.

Citește și O consilieră a Vioricăi Dăncilă l-a comparat pe Iohannis cu Adolf Hitler (FOTO)

„Este grav că gesturi antisemite şi manifestări naziste se regăsesc şi în rândul consilierilor Vioricăi Dăncilă, pe care aceasta le tolerează!!! Tragedia Holocaustului trebuie să se studieze mai temeinic în şcoli, pentru că prin educaţie se poate preveni şi elimina intoleranţa, ura şi xenofobia. Cum mai poate să rămână ministru la Educaţie Daniel Breaz după ce a afirmat că ororile Holocaustului au fost 'momente... mai delicate... să nu le spunem neplăcute'? Cum poate Dăncilă să aibă în continuare o consilieră care face asocieri ale preşedintelui României cu liderul nazist A. Hitler? Şi mai bine ar fi ca toţi miniştrii, în frunte cu Dăncilă, să plece acasă!", a mai scris Turcan.

 

Gigel Ştirbu: „Dacă nu îşi dau demisia, trebuie de urgenţă demise”

 

La rândul său, preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, susţine că în cazul în care ministrul Culturii, Daniel Breaz, şi Dana Varga, consilier personal al premierului, nu demisionează trebuie demişi „de urgenţă” pentru afirmaţiile recente.

„Într-o democraţie funcţională cele două personaje erau istorie. Dacă nu îşi dau demisia, trebuie de urgenţă demise pentru că astfel de afirmaţii terfelesc imaginea românilor şi a României în lume la cel mai înalt nivel", spune Ştirbu.

El critică declaraţia pe care ministrul Culturii a făcut-o în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri la Monumentul Holocaustului din Bucureşti.

„Consider stranie, scandaloasă şi de neacceptat această afirmaţie a domnului Breaz pe care a rostit-o din postura sa de politician, înalt funcţionar de stat care deţine, în prezent, nu una, ci două funcţii publice deosebit de importante într-un Guvern naţional. Cum este posibil ca în Guvernul României tocmai Cultura şi Educaţia, domeniile care contribuie la evoluţia unei societăţi, să fie lăsate pe mâna unei persoane atât de cinică, incultă şi incompetentă? (...) Ori incultura, domnul ministru o fi citit pentru prima oară despre Holocaust în timp ce se afla, vineri, în drum spre Monumentul Holocaustului, accesând Wikipedia la stop, ori lipsa de umanitate pot face o persoană să spună că bătaia, schingiuirea, mutilarea, înfometarea şi în cele din urmă crima sunt doar 'nişte momente mai delicate'. Poate vă uitaţi pe cifre domnule ministru, că tot sunteţi mare matematician. Poate că dacă tratamentul inuman şi cruzimea împotriva minorităţilor vi se par delicate, poate cifrele v-ar mişca mai mult... cert este că aceste afirmaţii trebuie să vă mişte din fruntea statului român”, afirmă liberalul.

El critică şi postarea consilierului personal al premierului Dana Varga.

„Doamna Dana Varga, o altă eminenţă din Guvernul Dăncilă, dă dovadă de calităţi intelectuale deosebite şi distribuie pe pagina sa de Facebook un colaj de fotografii în care se sugerează asemănarea între Klaus Iohannis şi dictatorul nazist Adolf Hitler. Este inacceptabil ca din postura de consilier al premierului să lansezi acuzaţii nefondate de nazism la adresa preşedintelui României şi să ocupi în continuare această funcţie”, mai arată deputatul PNL.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel