Pierderea în greutate după 40 de ani: evită aceste alimente și bucură-te de rezultate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pierderea în greutate după 40 de ani, evită aceste alimente și bucură-te de rezultate. Sursa foto: freepik.com
Pierderea în greutate după 40 de ani, evită aceste alimente și bucură-te de rezultate. Sursa foto: freepik.com

Pierderea în greutate poate părea o sarcină aproape imposibilă pe măsură ce îmbătrânești. Ce trebuie să schimbi pentru a avea succes?

Pe măsură ce îmbătrânești, devine din ce în ce mai dificil să slăbești. Chiar și persoanele care sunt active pierd adesea masa musculară după vârsta de 30 de ani și se îngrașă. Acest lucru face ca metabolismul să încetinească și să scadă nevoia de calorii.

După 40 de ani, multor persoane le este mai greu să slăbească. Dar nu trebuie să disperi. Exercițiile fizice suficiente sunt esențiale pentru oricine dorește să slăbească, chiar și la bătrânețe. În plus, o dietă echilibrată este crucială.

 

Alimentele foarte procesate sunt dăunătoare sănătății

 

Alimentele ultraprocesate sunt considerate calorii „goale” deoarece nu au valoare nutritivă pentru organism. Nu conțin fibre, vitamine sau minerale. De asemenea, au un indice glicemic ridicat, ceea ce determină o creștere rapidă a zahărului din sânge. Prin urmare, acestea sunt asociate cu un risc crescut de anumite boli, cum ar fi diabetul. Cu toate acestea, o mare parte din aportul de carbohidrați provine din aceste alimente.

Cel mai bine este să eviți complet unele alimente, cum ar fi dulciurile, pâinea albă sau pastele. Aceste alimente conțin mulți carbohidrați nesănătoși. Sunt numite alimente foarte procesate deoarece conțin mulți aditivi și au trecut prin mai multe etape de procesare.

 

Alimente care trebuie evitate

 

Prăjituri, prăjituri și produse de patiserie. Majoritatea produselor de patiserie conțin mult zahăr. Consumă în schimb fructe.

Dulciuri, ciocolată și înghețată. Nu este un secret că aceste alimente sunt nesănătoase. Fructele sunt, de asemenea, un înlocuitor potrivit.

Musli sau cereale cu zahăr. Aceste produse conțin adesea o mulțime de carbohidrați dăunători.  Alternativele mai sănătoase sunt: fulgii de ovăz neprocesați sau produsele naturale din cereale integrale.

Pâine albă. Grâul integral sau pâinea integrală este o opțiune mai bună.

Paste. Același lucru este valabil și aici: pastele din cereale integrale sau din grâu integral sunt mai sănătoase.

Cartofi prăjiți și chipsuri de cartofi. Chiar și chipsurile fără grăsimi și cu conținut scăzut de sodiu sunt bogate în carbohidrați. Alternativele includ cartofi dulci sau chipsuri de fasole neagră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel