Petiție inedită pentru o bancnota DEDICATĂ românilor din Diaspora: „Sunt cei mai mari investitori ai țării"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O petiție inedită, pentru românii din diaspora, a fost lansată în preajma zilei naționale. Se cere o monedă sau o bancnotă dedicată lor, având în vedere că diaspora este cel mai mare investitor al României. 

Campania „Valorez pentru România” și  petiția în vederea strângerii de semnături pentru noua bancnotă este lansată de o comapnie specializtă în transferuri de bani la nivel internațional.

Campania include o petiție online adresată BNR, pentru lansarea unei emisiuni numismatice dedicate diasporei, în 2021, și care poate fi accesată aici: link petiție, precum și tactici de media relations și social media care să implice publicul local și să îl apropie pe acesta de poveștile românilor de peste hotare, care se vor regăsi atât pe website-ul campaniei, cât și pe pagina de Facebook TransferGo Romania.

„Încă din timpuri istorice, diaspora română a avut o contribuție însemnată la dezvoltarea României. Personalități de seamă au făcut parte din România de dincolo de granițe și, odată cu demonstrarea valorii lor individuale în fața întregii lumi, și-au adus aportul la imaginea țării peste hotare.  Mai mult, în ultimele decenii, milioane de români valoroși au trecut granițele țării, lăsând în urmă „acasă” în căutarea unui viitor mai bun. Dar nu i-au uitat pe cei dragi și le-au trimis periodic ajutorul lor pentru a le fi un pic mai bine și au investit în economia locală“, motivează TransferGo, inițiatoarea petiției. 

Românii din diaspora, cei mai mari investitori ai țării

 

Astăzi sunt peste 5 milioane de români plecați în diaspora, peste tot în lume. Cei mai mulți nu sunt persoane publice, însă contribuie într-un fel sau altul ca țara noastră să fie văzută mai bine pe plan extern și să progreseze. 

Anul trecut, în 2019, românii care muncesc peste hotare au trimis 7,2 miliarde de dolari în țară, conform Băncii Mondiale, adică 3% din valoarea brută produsă de economia României. În doar trei ani, banii trimiși acasă de românii din diaspora aproape că s-au dublat, de la 3,7 miliarde de euro în 2017, conform Băncii Naționale a României. 

„A venit momentul să dăm diasporei recunoașterea cuvenită și să le dedicăm celor care au plecat pentru ca să ne fie mai bine tuturor, simbolul suprem al contribuției lor: o emisiune numismatică. O bancnotă sau monedă în ediție aniversară, suma a tuturor bancnotelor muncite cu greu și trimise în țară de românii din străinătate.  

Astfel, vă invităm să semnați această petiție și să contribuiți la inițiativa publică ale cărei rezultate vor ajunge la Banca Națională a României“, mai spune TransferGo.  

Petiția este disponibilă AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel