Peste un milion de români au descărcat certificatele digitale COVID, la aproape o lună de la lansarea platformei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

La aproape o lună de la lansarea platformei, mai mult de 1,2 milioane de persoane şi-au descărcat certificatele digitale COVID, conform datelor publicate luni de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Peste 96% dintre oameni au generat documente care atestă vaccinarea împotriva virusului. Statisticile în timp real afişate de STS în platforma certificat-covid.gov.ro, lansată pe 1 iulie 2021, arată că până luni, 26 iulie, au fost descărcate peste 1,3 milioane de certificate digitale, din care peste 96% sunt certificate care atestă vaccinarea anti-COVID.

Numărul persoanelor este mai mic decât cel al certificatelor digitale deoarece un om îşi poate descărca documente pentru mai multe situaţii: vaccinat, trecut prin boală sau testat negativ. Platforma permite generarea de documente chiar şi după o singură doză de vaccin. De asemenea, cei care nu sunt vaccinaţi, dar îşi generează certificat care atestă că testarea negativă au certificate valabile 24/72 de ore. Ulterior dacă îşi fac iar teste, pot din nou să genereze certificat de testare negativă. Potrivit datelor STS generarea acestor documente a durat în medie mai puţin de 5 secunde în ultimele 10 zile.

Care este termenul de valabilitate şi cu cât timp înainte de plecare trebuie obţinut Certificatele eliberate sunt valabile astfel:

- certificatele de vaccinare: până la data de 30 iunie 2022; 

- certificatele de testare: 24 ore pentru testul antigen rapid şi 72 de ore pentru testul RT-PCR; 

- certificatele de vindecare: 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-forms”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel