Ungaria. Patru români au înșelat un bătrân cu peste un milion de forinți: I-au cerut bani și l-au pus să le cumpere diverse bunuri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Parchetul Veszprem a pus sub acuzare patru cetățeni români, două femei și doi bărbați, acuzați că au înșelat un bătrân, pe care l-au jefuit. Cei patru români au cauzat bătrânului un prejudiciu în valoare de 1.325.000 HUF (3.564.62 euro).

Potrivit rechizitoriului, la 19 noiembrie 2021, cei patru români s-au întâlnit cu un bărbat de 82 de ani, care locuia într-un azil de bătrâni din Veszprém. Victima ieșise să se plimbe, când a fost abordat de cei patru români, spun reprezentanții Procuraturi Judeţene Veszprem.

În timpul conversației, românii s-au dovedit a fi prietenoși, au făcut cadou o pungă cu șosete, iar apoi au început să se plângă de situația lor financiară, invocând motive neadevărate. Românii i-au sus bătrânului că au nevoie de bani ca să se întoarcă acasă, precum și de niște electrocasnice.

Infractorii i-au promis bătrânului că îl vor răsplăti dacă îi va ajuta. Victima a avut încredere în acuzați, care, folosindu-și de buna-credință, i-a cerut să retragă bani de la un bancomat. Ulterior, l-au dus la un magazin de unde au cumpărat, cu cardul de credit al bărbatului un aparat de cafea în valoare de 235.000 HUF.

A doua zi, românii s-a întors la victimă, cerându-i de data aceasta bani în numerar și un televizor. Și de data asta, victima a făcut ce i s-a cerut. 

Ungaria. Patru români au înșelat un bătrân cu peste un milion de forinți: I-au cerut bani și l-au pus să le cumpere diverse bunuri

 

Potrivit veol.hu, suspecții ar fi continuat să înșele victima, dacă nu ar fi intervenit Departamentul de Poliție Veszprém, care a aflat despre infracțiune de la rudelor victimei.

Femeile, de 29 și, respectiv, 33 de ani, precum și bărbații, de 32 și, respectiv,  34 de ani, au cauzat bătrânului un prejudiciu în valoare de 1.325.000 HUF (3.564.62 euro)

În Ungaria,  astfel de fraude se pedepsesc mai aspru dacă sunt comise în detrimentul unei persoane în vârstă, cu o capacitate limitată de a identifica sau de a preveni infracțiunea. În rechizitoriul împotriva acuzaților, parchetul a depus la Judecătoria Veszprém o cerere de aplicare a unei pedepse cu închisoarea și o amendă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel