Peste 100 de români, abandonați pe un aeroport din Londra. Cursa spre Baia Mare a fost anulată chiar înainte de decolare 

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Pasagerii curselor Londra-Baia Mare şi retur de sâmbătă care ar fi trebuit operate de compania HiSky, zboruri anulate din cauza întârzierii obţinerii autorizaţiei necesare pentru a zbura în Marea Britanie, vor primi compensaţii de până la 400 de euro, a anunţat, sâmbătă, într-o postare pe pagina de Facebook, Aeroportul Internaţional Maramureş. 

Peste 100 de pasageri, majoritatea români care intenţionau să ajungă acasă de sărbători, au rămas blocaţi sâmbătă pe aeroportul Stansted, Marea Britanie, din cauza anulării zborului Londra-Baia Mare.

"Aeroportul Internaţional Maramureş îşi cere scuze pentru neplăcerile cauzate pasagerilor care îşi achiziţionaseră bilete pentru zborul Baia Mare-Londra şi pentru cursa retur Londra-Baia Mare şi îi asigurăm că depunem eforturi pentru rezolvarea situaţiei. Pasagerii pot obţine compensaţii de până la 400 de euro pentru acest zbor anulat după depunerea unei solicitări în acest sens la adresa: [email protected]. Precizăm că toate demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor aparţin companiei Hi Sky, Aeroportul Internaţional Maramureş fiind implicat doar în procedurile de îmbarcare/debarcare pasageri", menţionează anunţul aeroportului maramureşean.

De asemenea, administraţia aeroportului a precizat că solicitarea pentru certificatul de operarea spre Marea Britanie a fost depusă de compania Hy Sky la începutul lunii noiembrie.

"Compania Hi Sky ne-a asigurat că a depus la timp solicitarea pentru obţinerea certificatului de operatori din ţări terţe (TCO), încă din 13 noiembrie, dar din păcate acesta nu a fost eliberat până la cursa programată să zboare de pe Baia Mare. În perioada pandemiei, CAA (Civil Aviation Authority) UK lucrează în regim limitat, iar cererea depusă la timp de Hi Sky este încă în proces de aprobare. În lipsa acestei aprobări au fost anulate cursele care urmau să plece în 18 decembrie de pe Aeroporturile din Baia Mare şi Târgu Mureş cu destinaţia Londra", a mai subliniat în postarea sa aeroportul din Maramureş, potrivit Agerpres.

"Responsabilitatea pentru această situaţie aparţine în totalitate companiei Hi Sky"

 

Conform aceleiaşi surse, Compania Hi Sky deţine certificat european de zbor care îi permite să efectueze zboruri în toate ţările membre ale Uniunii Europene. În cazul Marii Britanii, după ieşirea din UE este necesar un certificat de operatori din ţări terţe (TCO).

"Responsabilitatea pentru această situaţie aparţine în totalitate companiei Hi Sky, care şi-a asumat prin contract cursele regulate către Londra, Milano şi Paris. Precizăm că zborul spre Milano, programat pentru luni, 21 decembrie, se va desfăşura în condiţii normale, aşa cum este programat", a mai precizat Aeroportul Internaţional Maramureş.

De asemenea, directorul agenţiei de turism Sfara Tours, Diana Iluţ, a declarat că personalul agenţiei încearcă să îmbarce pasagerii români, pentru care a făcut rezervări la zborul de sâmbătă Londra-Baia Mare, pe alte zboruri spre Budapesta, Ungaria, de unde îi va prelua în cursul zilei şi nopţii de sâmbătă spre duminică, pentru a-i aduce în ţară cu autocarul.

Compania HiSky a postat sâmbătă dimineaţa pe pagina sa de Facebook un anunţ cu privire la anularea zborului programat din 18 decembrie de la Londra către Baia Mare şi Târgu Mureş.

"Zborul din Londra către Baia Mare şi Târgu Mureş, preconizat pentru data de 18 Decembrie, a fost anulat. În perioada pandemiei, CAA (Civil Aviation Authority) UK lucrează în regim limitat. Cererea noastră de procesare a zborurilor din Londra, depusă la timp, este încă în proces de aprobare - ceea ce a cauzat anularea curselor.

Compania HiSky îşi cere scuze de situaţia creată şi vă asigurăm că lucrăm intensiv pentru a găsi soluţii alternative pentru pasagerii noştri. Dacă cererea Dvs nu a fost procesată, vă rugăm să ne lăsaţi un mesaj şi vom răspunde în cel mai scurt timp. Vă mulţumim pentru înţelegere", este anunţul postat de compania aeriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel