Peru: studiu îngrijorător despre coronavirus

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Cel puțin una din patru persoane ar fi infectată cu noul coronavirus în Lima, capitala Peru, și împrejurimile sale, care găzduiește aproape o treime din cei 33 de milioane de locuitori ai țării, arată un studiu guvernamental publicat la începutul săptămânii.

Ministerul Sănătății din Peru a declarat că 25% din populația existentă în Lima metropolitană și regiunea vecină Callao ar avea boala, potrivit „studiului de prevalență” al virusului în populație, realizat de agenții specializate ale statui între 28 iunie și 4 iulie.

Cazurile confirmate de boală au crescut în ultima săptămână la o medie zilnică de puțin peste 4.000, aproape dublu față de cazurile raportate la 6 iunie, iar 55% din cazurile confirmate au fost din capitală, conform Reuters.

Cercetarea este rezultatul analizei a 3.118 de persoane prin teste „serologice și moleculare” efectuate de echipe de la Centrul Național de Epidemiologie și Institutul Național al Sănătății din Peru.

Peru este a treia țară cu cei mai mulți infectați din America Latină, după Brazilia și Mexic. Regiunea, cu puțin peste 4,3 milioane de cazuri, este cea mai afectată de coronavirus din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel