Pericol de explozie: Incendiu la un depozit de substanțe chimice în Beiuș

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pericol de explozie. Incendiu depozit de substanțe chimice
Pericol de explozie. Incendiu depozit de substanțe chimice

Pompierii militari bihoreni au intervenit, azi,bpentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit în care se aflau 10 tone de azot, trei tone de nitrocalcar și două tone de cereale.

Pentru gestionarea situației de urgență semnalate, inspectoratul a mobilizat cu operativitate la adresa indicată, patru echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, din care trei de stingere și unul de prim ajutor calificat, iar pentru că în eveniment erau implicate substanțe chimice, cu pericol de explozie, la fața locului a fost dislocat și echipajul de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN).

Pompierii militari au reușit să stingă incendiul în jurul orei 12.15, salvând: depozitul lipit de cel la care se manifesta incendiul, 11 tone nitrat de amoniu, două tone nitrocalcar, două tone peleți, cinci tone semințe de cereale, clădirea administrativă, un autoturism, un depozit de electrocasnice și anexele gospodăriei învecinate, relatează bihon.ro.

Au ars acoperișul depozitului, pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați, 10 tone de azotat de amoniu, trei tone de nitrocalcar, două tone de semințe de cereale și 60 de anvelope depozitate lângă construcția în flăcări. Cauza probabilă a evenimentului este în curs de cercetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel