Percheziții DNA la ANRP: Vicepreședintele Claudița Selavărdeanu, urmărită penal. Ce acuzații i se aduc

Vicepreședintele ANRP, Claudița Selavărdeanu, urmărită penal de DNA într-un dosar în care este cercetată pentru că ar fi oferit, unei firme specializate în retrocedări, datele a 36 de persoane îndreptățite să primească despăgubiri.

Procurorii DNA au început urmărirea penală față de două persoane, în legătură cu accesul la informații nedestinate publicității menite să permită obținerea de foloase necuvenite în dosare de despăgubire de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), fapte presupus a fi săvârșite în perioada iunie-decembrie 2019.

Cele două persoane sunt Claudița Selavărdeanu, vicepreședinte ANRP (36 acte materiale) și o persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești specializată în soluționarea dosarelor de retrocedare (tot 36 acte materiale).

„În perioada iunie-decembrie 2019, suspecta Selavărdeanu Claudița ar fi pus la dispoziția celuilalt suspect, administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești specializată în soluționarea dosarelor de retrocedare, datele de identitate referitoare la 36 de persoane îndreptățite la despăgubiri, precum și informații privind valorile despăgubirilor din 26 dosare ale A.N.R.P., informații despre care ar fi luat la cunoștință în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de vicepreședinte A.N.R.P. și membru al Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.)”, informează DNA, printr-un comunicat de presă.

Citește și: DNA, percheziții de amploare la ANRP, într-un dosar de corupție. Reacția reprezentanților instituției

Dosarele respective ar fi fost aprobate în ședințele C.N.C.I. din perioada iunie-decembrie 2019. Informațiile ar fi fost folosite de administratorul societății comerciale de consultanță din Pitești, pentru a trimite, persoanelor îndreptățite, diferite oferte de cesionare a drepturilor de despăgubire la prețuri mult mai mici decât valorile despăgubirilor aprobate.

Firma de consultanță a profitat, astfel, de faptul că persoanele îndreptățite încă nu cunoșteau că dosarele lor fuseseră aprobate de către C.N.C.I., anunță Mediafax.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy