Pepeni murați la borcan. Un ingredient special care le dă o savoare aparte

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pepeni murați la borcan. Un ingredient special care le dă o savoare aparte
Pepeni murați la borcan. Un ingredient special care le dă o savoare aparte

Toamna este sezonul murăturilor, gemurilor și a dulcețurilor. Cu siguranță, printre murăturile preferate de români se află și pepenii. Astăzi prezentăm o rețetă de pepeni murați. Atunci când puneți pepeni la murat, trebuie să știți cum să-i alegeți corect și ce trebuie să pui în borcan pentru un gust inedit.

Pepenii trebuie să fie mai mici și cu coaja mai subțire, ca să se mureze bine. Condimentele și rădăcinoasele (morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel) sunt foarte importante la murături, de aceea nu ar trebui să lipsească și niște crenguțe de vișin.

După ce am sterilizat recipientele în care vom pune pepenii, vom trece la curățatul rădăcinoaselor. Spălăm bine toate legumele și le curățăm. Acum, trecem la pepeni, la care trebuie să insistăm cu spălatul deoarece, de cele mai multe ori, pe aceștia rămâne pământ. Ulterior, tăiem pepenii felii, ca să încapă în  borcan. 

 

Vedeți și: Dulceața de roșii îți va da energie toată ziua. Vezi cât de simplu se face

 

În continuare, trecem la pregătirea saramurii. Punem o  lingură cu vârf de sare la 1 litru de apă. De aceea potrivim cantitatea de saramură în funcție de volumul borcanelor în care punem feliile de pepene. Dar este mai bine să avem destulă, decât să fim nevoiți să mai facem alta. Așadar, vom pune apa cu sare la încălzit într-o oală încăpătoare, până când sarea se dizolvă de tot, după care o lăsăm să se răcească.

 

Puteți prepara si: Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde. Puteți face din ele o dulceață extrem de delicioasă

 

Acum, ne vom ocupa de așezatul legumelor în borcane. Pe fundul borcanului așezăm câteva crenguțe de vișin. Apoi, punem feliile de pepene, iar printre acestea așezăm frumos, bucăți de morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel și căței de usturoi. Deasupra legumelor, punem alte crenguțe de vișin și câteva boabe de piper.

 

Vedeți și:  Dulceață de trandafir după rețeta bunicii: Cel mai parfumat desert al verii și proprietățile magice

 

Acum nu ne mai rămâne decât să umplem borcanele cu saramură și să strângem ermetic capacele. Borcanele cu pepeni se pun într-o încăpere uscată și răcoroasă. De obicei, pentru a fi siguri că pepenii sunt murați, aceștia trebuie să stea pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni, însă acest lucru depinde de temperatura camerei în care au fost depozitați. 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel