Pelosi, scrisoare pe Twitter după atacul de vineri

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Vineri dimineața, un individ a pătruns în casa soților Pelosi din San Francisco și l-a atacat pe Paul Pelosi, cu un ciocan. Agresorul i-a cerut expres lui Paul Pelosi și l-a amenințat dacă nu îl va ajuta să o vedea pe președinta Camerei Reprezentaților, Nancy Pelosi. Presa americană, citând surse din familie, a declarat că atacatorul i-a spus lui Paul Pelosi că îl va lega și apoi va așteapta sosirea acasă a președintelui, anunță AFP.

Victima, soțul lui Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani a fost supus unei intervenții chirurgicale după ce a fost atacat violent cu un ciocan, care i-a provocat răni la cap și la corp. Conform declarațiilor doamnei Pelosi soțul său este în afara oricărui pericol. Agresorul, un individ în vârstă de 42 de ani, pe nume David Dapape, va fi acuzat de tentativă de omor, agresiune cu o armă mortală, jaf, dar și alte infracțiuni.

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a declarat că ea și familia ei au fost „traumatizați” de atacul violent asupra soțului. „Copiii și nepoții noștri, și cu mine avem inimile frânte și traumatizate de atacul care a amenințat viața tatălui nostru”, a declarat într-o amplă scrisoare postată pe Twitter.

Joe Biden, după ce a votat sâmbătă dimineața în statul său natal, Delaware, a declarat presei că respinge atacul și a denunțat din nou polarizarea politică în creștere. "Nu poți condamna violența decât dacă îi condamni pe acei oameni care continuă să spună că alegerile nu au fost reale, că au fost furate. Toate prostiile au fost lansate pentru a submina democrația", a ținut să menționeze Joe Biden.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel