Patru români, la un pas să fraudeze statul italian cu 18.000 euro. Carabinierii i-au observat din întâmplare intrând și ieșind nervoși din poștă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Românii au fost aproape de a încasa 18.000 de euro ilegal de la statul italian
Românii au fost aproape de a încasa 18.000 de euro ilegal de la statul italian

Patru români au fost prinși în Italia, în timp ce încercau să fraudeze statul italian cu aproape 18.000 de euro. Cei patru urmăreau să ia celebrul Venit de Cetățenie, deși n-au avut nici măcar o zi rezidență în Italia. 

Carabinierii secției din Amelia au reușit să împiedice încasarea venitului de cetățenie "Reddito di Cittadinanza", împiedicând 4 români să obțină ilegal 17.800 de euro.

Potrivit publicației locale Tutto Oggi, totul a început pe 31 ianuarie anul trecut: în timpul unei patrule preventive în apropierea Oficiului Poștal Narni Scalo, o patrulă a Unității Radiomobile Amelia a observat prezența a doi bărbați și două femei care intrau și ieșeau în mod suspect și alternativ din sucursala Oficiului Poștal Narni Scalo, o comună din Umbria. 

După ce au procedat la identificarea lor, cei patru români și-au justificat prezența în Narni prin faptul că trebuiau să își ridice cardurile de venit de cetățenie. Agenții, suspicioși față de explicațiile primite, i-au invitat apoi pe cei patru români la sediul societății Amelia, pentru a efectua verificările necesare.

Anterior, INPS-ul suspendase cardurile de venit.

Carabinierii au stabilit că românii nu au fost nici măcar o zi rezidenți în Italia 

 

Carabinierii de la Amelia au obținut apoi, în mod independent și în urma unor investigații suplimentare, atât de la Agenția Fiscală, cât și de la INPS din Roma, toată documentația necesară pentru a dovedi că cei patru români declaraseră în mod fals că sunt rezidenți la Roma. De fapt, niciunul dintre ei nu fusese vreodată rezident în Italia.

În urma constatărilor incontestabile, carabinierii i-au denunțat în stare de libertate, la autoritățile judiciare din Terni, pentru infracțiunea prevăzută de legislația privind venitul de cetățenie, împiedicându-i să delapideze suma totală de 17.800 de euro.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel