Patru morți și cel puțin 39 de persoane salvate după ce o ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în largul Greciei

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Patru morți și cel puțin 39 de persoane salvate după ce o ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în largul Greciei / Foto: Captură video youtube
Patru morți și cel puțin 39 de persoane salvate după ce o ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în largul Greciei / Foto: Captură video youtube

Trei băieți și o femeie au murit când o ambarcațiune cu cel puțin 41 de migranți s-a prăbușit duminică pe o coastă stâncoasă de pe insula grecească Leros, au anunțat autoritățile.

Paza de coastă a Greciei a declarat că a fost alertată de o persoană care a văzut un cadavru plutind în mare. Trei nave și un elicopter, cărora li s-a alăturat un detașament care s-a deplasat pe uscat, au ajuns în acel punct și au recuperat trupul femeii, precum și un băiat inconștient și alte 39 de persoane, dintre care șase au reușit să ajungă pe coasta stâncoasă.

 

Medicii nu au putut face nimic pentru a le salva viața

 

Unul dintre băieții care au murit fusese găsit inconștient, dar a fost resuscitat pentru scurt timp la spital, a precizat Garda de Coastă. Alți doi care erau conștienți când au fost găsiți au murit, de asemenea, duminică seara la spital.

Alți trei minori și doi adulți au fost spitalizați la începutul după-amiezii. Restul pasagerilor bărcii au fost duși la o tabără de primire pentru a fi adăpostiți.

O barcă gonflabilă a fost găsită pe jumătate scufundată. În zonă suflau vânturi puternice de vijelie și ploua, au precizat autoritățile.

 

Multe ambarcațiuni cu migranți călătoresc indiferent de condițiile meteorologice

 

Ministrul Transporturilor Maritime și Politicii Insulare, Ioannis Plakiotakis, i-a felicitat pe salvatori, dar a acuzat "rețelele criminale de traficanți care operează din Turcia, tolerate de autoritățile turce" de abandonarea migranților.

Leros se află în apropiere de coasta turcă. Ambarcațiuni încărcate cu migranți - multe bărci gonflabile, dar și iahturi și ambarcațiuni rapide - pleacă în mod regulat din Turcia cu destinația Grecia, unele încercând chiar să ajungă în Italia, indiferent de condițiile meteorologice, conform apnews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel